Det ser flot ud, men det fungerer ikke så godt at lade mere lys slippe ud i kanten af tasterne end gennem dem.

HP Omen Transcend 14

Den bærbare Transcend Omen 14-maskinen er en virkelig kraftig sak i et forbløffende lett og kompakt format.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.5

HP har klart å klemme inn nesten ufattelig mye regnekraft i den lille bærbare Omen Transcend 14.

Du får både en rask mobilprosessor fra Intel og et kraftig skjermkort fra Nvidia, og de dyre komponentene gjør at det går raskt og lett uansett hva du bruker maskinen til.

Omen Transcend 14 starter øyeblikkelig takket være den raske SSDen, der Windows er installert. En infrarød sensor ved siden av nettkameraet over skjermen gjør også at du slipper å skrive passord. Sensoren sørger nemlig for at du kan logge på med ansiktsgjenkjenning ved hjelp av funksjonen Windows Hello.

Vi kjørte både krevende spill og store programmer, men alt gikk som smurt og uten slinger i valsen. Bench­mark-målingene viste imponerende resultater for prosessor, skjermkort, SSD og ram-minne. Måle­programmet presser imidlertid ma­skinen kraftig, og viftene i Omen Transcend 14 ble ganske høylytte under testen av den grafiske ytelsen. Det er ikke så merkelig, men vi opplevde at viftene kunne starte også ellers, uten at det var noen opplagt grunn til det.

Skjermen er av høy kvalitet og av OLED-typen. Det betyr at hvert enkelt bildepunkt kan slås av og på. Det gir særdeles god kontrast, og sammen med den høye oppløsningen er resultatet et imponerende flott bilde.

Overraskende god å skrive på med tanke på maskinens beskjedne tykkelse, er det imponerende at HP har klart å finne plass til et så godt tastatur som det faktisk er på Omen Transcend 14. Tastene er myke å trykke på, og selv om de er nesten lyd­løse, gir de klar tilbakemelding når man har trykket dem ned.

Tastene har kraftig LED-belysning, og det er som regel en god ting. Dessverre har HP truffet den noe tvilsomme beslutningen å utstyre tastene med svært brede kanter som gjør at lyset lekker ut. Resultatet er at lyset spres


+ Høy ytelse

+ Svært kompakt

– Dårlig tastaturbelysning

Conclusion

Den bærbare Transcend Omen 14-maskinen er en virkelig kraftig sak i et forbløffende lett og kompakt format.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
bærbare
Prosessor
Intel Core Ultra 7 155H
Skjermkort
GeForce RTX 4060
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB
Skjermstørrelse
14"
Skjermoppløsning
2880x 1800 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI
Nettverk
Wi-Fi 7
Mål
31,3 x 23,4 x 1,8 cm
Vekt
1,63
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
25034
2D Mark
528
3D Mark
13892
Memory Mark
2654
Disk Mark
42622
Benchmark (høyest er best)
8889