HP OMEN X

HP OMEN X er stor og tung, men fantastisk potent.

av Mikkel Jacobsen #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
9.0

Den har et temmelig absurd utseende, og med en vekt på over 28 kilo er det en manndomsprøve å få maskinen ut av den digre pappesken som den leveres i.

Her har nemlig ikke produsenten spart på noe som helst; Omen X er et enormt beist av en pc, med ytelser som lever opp til utseendet. Tung video- og bildebehandling er en smal sak. Det er selvfølgelig også 4k-video, VR og de nyeste spillene med de mest krevende innstillingene. Bare kom igjen!

Et kraftverk
Under overflaten finner vi en firekjerners Intel i7-6700K-prosessor med en klokkefrekvens på 4 GHz, 32GB ram, en SSD på 256GB, en tradisjonell harddisk på 2 TB og det fantastisk kraftige skjermkortet Geforce 1080 GTX. I tillegg er det plass til enda et skjermkort og mer minne – hvis du skulle få behov for å oppgradere.

Det er plass til ikke mindre enn fire harddisker i det tunge kabinettet, og harddiskskuffene sitter på høyre ytterside av kabinettet. Bare en av dem er opptatt når vi pakker ut maskinen. Du har altså plass til å utvide harddiskplassen så mye du lyster – eller har råd til.

Resultatet av alt dette er en kompromissløs pc. Den taklet alle tester vi kjørte på den med høye kneløft og glimrende resultater. Det er ingen tvil om at den er blant de absolutt raskeste stasjonære maskinene for hjemmebruk som er å få kjøpt akkurat nå. Når den er slått på, lyser den rødt og ser ut som noe fra maskinrommet på Dødsstjernen.

Veldig dyr
Alt har selvfølgelig sin pris, og HP krever mellom ca. 28 000 og 34 000 kroner for Omen X, avhengig av konfigurasjon. Det er minst 5000 kroner mer enn du må gi for en maskin med lignende spesifikasjoner, men uten rødt lys og eksotisk kabinett.

Det du faktisk får for alle pengene er et veldesignet, om enn tungt, kabinett med god plass til fremtidige oppgraderinger og utskiftinger.


HP OMEN X finner du blant annet her.

+Lynrask
+Plass til utvidelser
+Lavt støynivå
-Enormt stor og tung

 

Conclusion

Det finnes rimeligere og enklere alternativer, men har du rundt 30 000 kroner liggende og vil ha en pc som både ser ut og oppfører seg som noe fra fremtiden, er den absolutt verdt å se nærmere på. Du blir neppe skuffet.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Stasjonær
Prosessor
Intel i7-6700K 4.0GHz
Skjermkort
GeForce 1080 GTX
Minne (RAM)
32GB
Lagringsplass
2TB
USB-porter
8x USB 3.0, 2x USB 3.0
Tilkoblinger
1x Dual-link DVI, 1x HDMI, 3 DisplayPort
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac (2x2)
Mål
50,42 x 40,6 x 51,53 cm
Vekt
28 kg
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
6390 i Passmark