Der er gode tilslutninger i siderne.

HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec0028no

HP Pavilion Gaming er en rimelig og ganske gjennomsnittlig spill-pc. Til større skriveoppgaver anbefaler vi et eksternt tastatur.

av Markus Dahlberg #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
7.7

Det står «Gaming” i navnet, og det er også åpenbart at denne HP-maskinen er bygd for dataspillere. Det betyr normalt bedre grafikk, raskere prosessor, fargerik design og et litt festligere tastatur.

Og det er nøyaktig det vi får, i hvert fall nesten. Pavilion Gaming Laptop 15 er nemlig ikke fullt så velutstyrt og har ikke så påkostede detaljer som de potente spillmaskinene i HP Omen-serien. Skjermkortet ligger midt på treet, og vi får AMD-prosessoren Ryzen 7, men det er greit nok til denne prisen.

Fysisk er det snakk om en 15,6-tommers pc i et mattsvart plastchassis. Strømmen kobles til på venstre side, der vi også finner en USB 2.0-port. På høyre side får vi en HDMI-port i full størrelse, en USB 3.1 Gen 1-port, tilkobling for kablet nettverk, en USB-C 3.1 Gen 1-port og kortleser for SD-kort. I tillegg har maskinen analog utgang for hodetelefon. Vi kan ikke klage over antall tilkoblinger.

Skjermen består av et høyst brukbart IPS-panel med flotte farger og tilstrekkelig lysstyrke. Kontrasten er ikke helt på topp, og oppløsningen kunne vært høyere. I dag er ikke Full HD så mye å skryte av. Fordelen ved den relativt lave oppløsningen er selvfølgelig at produsenten har kunnet øke oppdateringsfrekvensen, som er på 144 Hz, uten at prisen blir for høy. Det gir et mer flytende bilde i grafikk med rask bevegelse, som filmer og spill.

Tastaturet er i full størrelse og omfatter egne talltaster. Tastene er bakgrunnsbelyst med grønt lys som kan stilles i to trinn. Tastene W, A, S og D brukes mye i spill og er markert med en ekstra kant. Det er vel og bra, men følelsen i tastaturet er ikke optimal for deg som skriver mye.

Pekeplaten er imidlertid svært god. Den er både følsom og stor nok til at man kan jobbe effektivt i Windows.

HP har også lyktes usedvanlig godt med høyttalerne, som er plassert i en rad mellom tastaturet og skjermen. Som ofte med HP er det Bang & Olufsen som står for lyden.

Vi målte en batteritid på moderate 4 timer og 19 minutter, og det er ikke så imponerende. Ladingen skjer ved hjelp av en ganske enorm strømforsyning som virker utdatert og er upraktisk når maskinen skal fraktes.

Måleresultatene kunne også vært bedre: SSD og skjermkort er relativt raske, men prosessoren og minnet er ikke i samme klasse. Det er merkbart i enkelte spill, der grafikken kan bli litt hakkete. Med tanke på prisen ligger  likevel HP-maskinen svært godt an når vi sammenligner med pc-er som har omtrent de samme spesifikasjonene. Alt i alt  er dette en god og rimelig maskin for prisbevisste spillere.


+ Gode høyttalere

+ God pekeplate

– Dårlig tastatur

– Kort batteritid

Konklusjon

HP Pavilion Gaming er en rimelig og ganske gjennomsnittlig spill-pc. Til større skriveoppgaver anbefaler vi et eksternt tastatur.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 7 3750H
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, ATI AMD Radeon RX Vega 10
Minne (RAM)
16 GB, DDR4
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
1 x USB C, 3.1 Gen 1, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.1 Gen 1
Tilkoblinger
SD-kort, hodetelefon, HDMI, Ethernet
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
36 x 25,7 x 2.35 cm
Vekt
2,25 kg
Batteritid
Cirka 4,5 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
9191,6
2D Mark
342,9
3D Mark
9070,0
Memory Mark
2047,9
Disk Mark
10904,8
Benchmark (høyest er best)
3188,0