Et lille logo ved tastaturet viser, at pc'ens højtalere er skabt i samarbejde med B&O, men lydkvaliteten er nu ikke noget særligt.

HP Pavilion Plus 14-eh0036no

HP har satset på de rette punktene for å bygge en svært lett og rask pc, som er utmerket til vanlig kontorarbeid.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
9.0

Pavilion Plus er en kompakt kontor-pc fra HP. Den er også så vidunderlig lett at man knapt merker at man har den i vesken. 

Likevel har maskinen kraft nok til å kjøre de fleste programmer uten å miste pusten. Skjermkortet er riktignok ikke blant de råeste, men dette er uansett ikke en maskin man velger til tunge dataspill.

Det er generelt en god pc, og på to punkter er den blant de aller beste: Først og fremst er SSD-lagringen ekstremt rask. Vi målte en lesehastighet på 6,4 gigabyte i sekundet, og det betyr at det knapt er noe ventetid når Windows og øvrige programmer lastes inn. SSDen er faktisk blant de raskeste som noen gang er testet med testprogrammet vi benytter.

Den andre virkelig store fordelen er den 14 tommer store skjermen med en oppløsning på 2880 x 1800 piksler. Skjermteknologien er OLED, som vi også kjenner fra de nyeste mobilskjermene, og bildet er overbevisende skarpt og lyst. Vi så en episode av en tv-serie fra en strømmetjeneste, og de hvite rulletekstene nærmest skar i øynene når vi så dem mot den kullsvarte bakgrunnen.

Skjermformatet er 16 : 10, og det betyr at tv-serier i det vanlige 16 : 9-formatet vi kjenner fra fjernsyn, ikke fyller hele skjermen. Derimot er det relativt høye 16 : 10-formatet svært vel­egnet til kontorarbeid eller nettsider, der man gjerne har fordel av den ekstra skjermhøyden.

Tastaturet lever ikke helt opp til resten av den imponerende maskinen og hemmes av at Pavilion Plus er så slank. Det betyr nemlig at høyden på tastene er ganske beskjeden. Derfor kan de heller ikke trykkes særlig langt ned, og det betyr at man ikke får særlig god følelse med om tastetrykket er registrert. Foran tastaturet er det en følsom og god peke­plate, og ved siden av den sitter en like rask finger­av­trykks­leser.

Ellers er det et godt utvalg av tilkoblinger på sidene, der du finner en microSD-kortleser, fire USB-porter og en HDMI-port, slik at du kan koble en ekstern skjerm til maskinen.


+ Flott skjerm

+ Førsteklasses SSD

– Tastaturet lever ikke opp til resten av maskinen

Conclusion

HP har satset på de rette punktene for å bygge en svært lett og rask pc, som er utmerket til vanlig kontorarbeid.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Laptop
Prosessor
Intel Core i7-12700H
Skjermkort
Intel Iris Xᵉ
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB PCIe Gen3 NVMee TLC M.2 SSD
Skjermstørrelse
14"
Skjermoppløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porter
2 x USB-A, 2 x USB-C
Tilkoblinger
HDMI
Mål
31,4 x 22,4 x 1,8 cm
Vekt
1,4 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22739
2D Mark
431
3D Mark
3037
Memory Mark
2850
Disk Mark
39348
Benchmark (høyest er best)
4588