Pavilion x360 har en god berøringsskjerm.

HP Pavilion x360 15-cr799no

Du får mye pc for pengene, men kjøleviften støyer en del når datamaskinen blir presset med krevende oppgaver.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.2

HP Pavilion x360 er et strålende eksempel på at en god bærbar pc ikke behøver å koste all verden. Prisen er forholdsvis lav, og ytelsen holder godt mål på samtlige punkter.

I denne sammenhengen vil det si at ytelsen er god nok til kontorprogrammer og nettbruk. Samtidig har maskinen flere gode tilkoblingsmuligheter, selv om den er slank. Du får blant annet HDMI-port i full størrelse, slik at det er lett å koble pc-en til en tv eller en større dataskjerm. Du får også en SD-kortleser til de (relativt) store SD-kortene som fortsatt brukes i mange digitalkameraer.

Skjermbildet er skarpt og lyssterkt, og selv om skjermen har berøringsfunksjon slik at man kan styre Win­dows med fingertuppene, har HP klart å redusere refleksene i skjermoverflaten slik at problemet er mindre enn på mange tilsvarende skjermer.

Skjermen kan roteres helt over til baksiden. Gjør du det, har du et stort (og litt lubbent) nettbrett mellom hendene. Samtidig deaktiveres tastaturet, slik at du slipper feiltastinger mens du har fingrene på skjermen. Pavilion x360 sørger også for å rotere skjermbildet når du snur pc-en.

Datamaskinen fungerer likevel best i pc-modus. Du får nemlig et godt tastatur i full størrelse, og det finnes også et talltastatur for deg som jobber mye med regneark.

Gode integrerte høyttalere

Mellom skjerm og tastatur er det tett i tett med huller i et sirlig mønster. Her sitter de innebygde høyttalerne fra B&O. Du blir nok skuffet hvis du forventer audiofil lyd, men den er klar og tydelig, og bedre enn i mange tilsvarende produkter.

En lyd vi godt kunne vært foruten, er imidlertid viftestøyen, og kjøleviften er svært aktiv ved krevende oppgaver. Det er til å leve med i et kontormiljø, men over tid kan den bli irriterende i rolige omgivelser. Konklusjonen er likevel at HP har klart å sette sammen en bærbar som koster mindre enn den gir inntrykk av når man bruker den. Den er kort sagt et godt valg hvis du skal ha ny bærbar og vil ha en maskin som er både mobil og allsidig, og som har en tidsmessig og fin design.


+ God skjerm

+ Gode høyttalere

– Litt for hissig kjølevifte


Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Du får mye pc for pengene, men kjøleviften støyer en del når datamaskinen blir presset med krevende oppgaver.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Pentium 4415U, 2,3 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 610
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte M.2-SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Mål
35,8 x 24,3 x 1,9 cm
Vekt
1,98 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit
CPU Mark
3231
2D Mark
453,5
3D Mark
673,9
Memory Mark
1605,8
Disk Mark
7921
Benchmark (høyest er best)
3873,1