Test av HP Pavilion x360 14-ba011no

HP Pavilion x360

HP har laget et middels godt produkt som dessverre havner i skyggen av storebroren Spectre.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
6.9

Vi har egentlig ingenting å utsette på innmaten i x360, en 2-i-1 pc fra HP. Den er kraftig nok. Som navnet antyder kan maskinen raskt transformeres fra en funksjonell bærbar pc til et … mindre vellykket nettbrett. Problemet er at Pavilion virker litt billig, men det skal vi komme tilbake til.

Først og fremst skal det sies at Pavilion x360 er utstyrt med en kraftig i7-prosessor og et GeForce 940MX skjermkort med 4 gigabyte videominne. I tillegg får du en rask SSD-disk med 256 gigabyte å lagre filer på. Maskinen får et PassMark-resultat på 2832, og det er ganske bra, men heller ikke mer.

I praksis betyr dette at den klarer alle hverdagsoppgaver som tekst- og bildebehandling, flytting av større filer og surfing på nettet raskt og problemfritt. Testmodellen takler til og med spill som ikke er altfor krevende, så lenge du ikke presser grafikkinnstillingene altfor hardt.

Føles uferdig

Tilbake til det mindre vellykkede ved Pavilion x360: Den føles uferdig. Når man legger skjermen bakover og bruker den som nettbrett, er kantene ubehagelig skarpe. Når man først er i nettbrettmodus, er den dessuten altfor tung å holde mellom hendene uten at den hviler på et underlag. Til gjengjeld blir den ikke så uutholdelig varm under tung belastning at man ikke orker å holde i den, som tilfellet er med enkelte konkurrenter.

Ellers er den 14 tommer store og berøringsfølsomme HD-skjermen god å bruke. Responstiden er rask, og skjermen føles naturlig å jobbe med. Farge og kontrast er utmerket, men lysstyrken kunne vært bedre. Det fine IPS-panelet gjør det mulig å se bildet skarpt og klart fra alle vinkler.

Glasset på skjermen er imidlertid svært blankt og reflekterende. Det kan by på problemer hvis du tar med Pavilion x360 ut i dagslys.

Middelmådig 2-i-1

Totalt sett er likevel skjermen god. Det samme kan vi dessverre ikke si om pekeplaten, som føles relativt billig og upresis, i hvert fall hvis man er bedre vant. Tastene føles myke og gir ingen presis respons. Personlig liker jeg det ikke, men det påvirker ikke karakteren. Hvilken følelse man vil ha i tastaturet er nemlig svært individuelt. Noen vil ha det hardt og presist, andre mykt og ullent.

Konklusjonen er at Pavilion x360 ikke er noen innertier, men heller ingen fiasko. Det er kort sagt en maskin som plasserer seg midt på treet, med både bedre og dårligere konkurrenter. En ting vi definitivt ikke liker, er imidlertid de medfølgende og forhåndinstallerte programmene. Slikt er veldig irriterende og noe vi helst vil slippe.

+ Rask prosessor
+ Skjermkortet takler spill
– Virker litt uferdig, særlig i nettbrettmodus

Konklusjon

HP Pavilion er ikke noen dårlig maskin, men det finnes bedre alternativer.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
2-i-1-pc
Prosessor
Intel Core i7-7500U 2,7 GHz (op til 3,5)
Skjermkort
NVIDIA GeForce 940MX (4 GB dedikeret DDR3)
Minne (RAM)
8 GB DDR4-2133 SDRAM
Lagringsplass
256 GB M.2 SSD
Skjermstørrelse
14", IPS
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x USB 3.1 Type-C, 2 x USB 3.1;
Tilkoblinger
1 x HDMI, 1 x kombinert hodetelefon-/mikrofonkontakt
Nettverk
Intel 802.11b/g/n/ac (2x2) Wi-Fi og Bluetooth 4.2
Mål
33,48 x 22,69 x 1,99 cm
Vekt
1,63 kg
Batteritid
Opptil 10 timer og 30 minutters anslått batteritid
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
To høyttalere: B&O PLAY, klar for Kensington MicroSaver-lås, HP Wide Vision FHD-kamera med IR-teknologi og to integrerte mikrofoner
Benchmark (høyest er best)
PassMark: 2832