Test av HP Spectre x36013-ae001no

HP Spectre x360 13-ae001no

HP lover "mange nyheter" i 2-i-1-maskinen Spectre x360.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
7.0

”Vi har presset inn utrolig mange nyheter på utrolig lite plass”. Slik lyder den første setningen fra hjemmesiden til HP om 2-i-1-maskinen HP Spectre x360. Selv om dette utvilsomt er en ganske vellykket kombinasjon av bærbar pc og nettbrett, er det ikke veldig mange «nyheter» å finne.

Når det er sagt, er kvalitetsinntrykket høyt ved første inspeksjon av Spectre x360. Maskinen er svært slank, og dermed lett å flytte på, men likevel robust. Navnet x360 betyr at du kan legge skjermen helt bakover og bruke maskinen som nettbrett.

Både skjerm og tastatur går helt ut til kanten, som de skal gjøre i dag. Kombinert med den bronsebelagte overflaten av aluminium gjør det at Spectre x360 er en maskin man gjerne har stående fremme når man har besøk.

HP lover som sagt nyheter, men dem finner vi ikke i maskinvaren. Riktignok har HP tilgodesett modellen med en rask i5-prosessor med en maksimal klokkefrekvens på 3,4 GHz, og det bør være rikelig for fleste. Det samme gjelder de åtte gigabyte ram, som i dag er standard i de fleste bærbare maskiner. «Nytt» er det uansett ikke.

Den har heller ikke et separat skjermkort, og dermed kan du ikke forvente å kunne spille spill og kjøre grafikkrevende oppgaver.

Flott skjerm og solid tastatur

Den 13 tommer store HD-skjermen er basert på et IPS-panel som gjør skjermbildet godt synlig fra alle vinkler. Skjermen er dessuten belagt med Gorilla Glass, som gjør den svært motstandsdyktig mot riper.

Skjermen er berøringsfølsom og behagelig å bruke i nettbrettmodus – blant annet fordi maskinen ikke veier mer enn 1,3 kilo.

Både tastatur og pekeplate er presise og lette å bruke. Begge gir god respons når man trykker på hhv. taster og museknapper.

Lyden fra høyttalerne, som for øvrig er utviklet i samarbeid med Bang & Olufsen, klarer seg fint, men har selvfølgelig sine naturlige begrensninger.

Batteritiden er ifølge HP på hele 16 timer, blant annet takket være den energieffektive U-prosessoren.

 

Laveste på HP Spectre x360 13-ae001no finner du her:
Prisjakt

Konklusjon

En svært lekker og veldesignet 2-i-1-pc med en kraftig prosessor. Vi sliter imidlertid for å finne nyhetene som HP skryter av, og prisen virker noe høy.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
2-i-1-pc
Prosessor
i5-8250U 1,8 GHz (op til 3,4)
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13,3" IPS
Skjermoppløsning
Full HD (1080p)
USB-porter
2x USB-C 3.1
Tilkoblinger
Thunderbolt, Mini DisplayPort og kortleser.
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac & Bluetooth
Mål
30,6 x 21,8 x 1,3 cm
Vekt
1,3 kilo
Batteritid
Opptil 16 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
3121,7 PassMark