Skærmen kan vippes helt om bag tastaturet ved hjælp af de to solide hængsler.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-ef2038no

Spectre x360 er en liten og lett pc som raskt kan forvandles til et stort nettbrett. Ytelsen er god, så lenge du unngår 3D-spill.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Spectre x360 er utvilsomt en pc for folk på farten. Ma­skinen er nemlig både lett og slank.

Skjermen er det beste ved Spectre x360: Den gir et flott og kontrastrikt bilde og har et forholdsvis høyt format som egner seg godt til kontorarbeid og nettsider. Dessuten er den berøringsfølsom, men vil du helst unngå fettete fingermerker på skjermen, kan du også bruke den store pekeplaten.

Når du legger skjermen helt rundt til baksiden av maskinen, slås tastaturet automatisk av, og du kan bruke maskinen som et uvanlig stort nettbrett. Det fungerer fint, og når maskinen først er i brettmodus, kan du også bruke den medfølgende pennen til å ta notater på skjermen.

Hva maskinvaren angår er utvilsomt den ekstremt raske SSD-lagringen det sterkeste kortet. Den gjør at Windows er oppe og går på et blunk. Prosessoren gjør også en god figur, men resten av komponentene havner litt midt på treet. 3D-spill er ingen god idé. Allerede mens vi kjørte testprogrammet så vi at ytelsen var for dårlig til å takle de mest krevende beregningene av 3D-grafikken.

De bakre hjørnene på Spectre x360 er skråskjært, slik at det har blitt plass til en USB-C-port for lading på den ene siden. I det andre skråhjørnet på maskinens venstre side sitter en hode­telefonutgang. Bruker man den, vil imidlertid ledningen til hodetelefonen vende vekk fra deg. Dermed får den en litt ugrei knekk når den er koblet til og du har hodetelefonen på deg.

Det sitter også en prominent plassert B&O-logo på maskinen. Høyt­talerne er produsert i samarbeid med det danske selskapet, og det burde garantere god lyd, men ikke her. Utformingen av maskinen sender lyden ut gjennom bunnplaten. Sitter du med pc-en i fanget og hører vokalmusikk, høres det derfor ut som om sangeren har en klut i munnen.

Du kan enten bruke ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykksleser til å logge på Windows uten passord. Vi foretrakk den første metoden, som gjenkjente ansiktet raskt og feilfritt selv ved svak belysning.


+ God berøringsfølsom skjerm

+ Rask SSD

– Dårlig lyd

Conclusion

Spectre x360 er en liten og lett pc som raskt kan forvandles til et stort nettbrett. Ytelsen er god, så lenge du unngår 3D-spill.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1355U
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
13,5"
Skjermoppløsning
1920 x 1200 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 1 x USB-A
Tilkoblinger
3,5 mm
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mål
29,8 x 22 x 1,7 cm
Vekt
1,36 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
14182
2D Mark
395
3D Mark
2478
Memory Mark
2487
Disk Mark
30445
Benchmark (høyest er best)
3651