Skærmen er berøringsfølsom og kan klappes helt om på bagsiden, så du kan bruge computeren som en tablet.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-eu0895no

Den slanke maskinen byr på et godt utvalg av de nyeste teknologiene, ikke minst i form av lynrask SSD-lagring og støtte for Wi-Fi 7.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
9.1

Spectre x360 2-in-1 er en slank og lett bærbar med mange av de nyeste teknologiske landevinningene.

Hjernen i maskinen er en Intel Core Ultra 7 fra den nyeste generasjonen av Intel-prosessorer. Vi må forresten venne oss til den nye måten å lese navn på når det er snakk om Intel- prosessorer. Den viktigste endringen er at bokstaven “i”, som har stått i modellbetegnelsen siden 2008, er fjernet. ”Core i7” har altså blitt til ”Core 7”.

Intel Core Ultra 7 er ikke skremmende rask, men lander på et fint kompromiss mellom hastighet og strømforbruk. Målingene våre viste imidlertid at regnekraften bare er marginalt høyere enn hos forrige prosessorgenerasjon. Forbedringen ligger først og fremst i et lavere strømforbruk og mer effektiv beregning av 3D-grafikk.

Slik alle skjermer skulle vært

Skjermen på denne modellen er av ypperste klasse og får selv trivielle Windows-programmene til å fremstå som ikke bare imponerende, men som imponerende skarpe. Allerede første gang vi startet maskinen ble vi imponert over kontrast og farger da mønsteret i bakgrunnsbildet sto i så skarp kontrast mot en kullsvart bakgrunn at det nærmest virket som 3D.

Det sterkeste kortet til den versjonen av Spectre x360 vi testet, var likevel SSD-lagringen med en kapasitet på en hel terabyte. Testen viste at SSD-enheten er blant de én prosent raskeste i verden. Det er høyst merkbart både under oppstarten av Windows, og når du skal åpne store filer.

Den slanke profilen til Spectre x360 gjør det lett å ta med maskinen i en pc-veske eller ryggsekk, men den har også sine ulemper. Det slanke tastatur er nemlig ikke særlig godt å skrive på, noe det sjelden er på superslanke bærbare. Dessuten er utvalget av fysiske tilkoblinger ganske spartansk. Du må klare deg med uttak for hodetelefon og tre USB-porter. Den ene USB-porten brukes dessuten til å forsyne ma­skinen med ekstern strøm.

Derimot kan du glede deg over en hele 2,5 meter lang ladeledning. Den delen som skal kobles til maskinen, er belagt med et tykt lag vevd tekstil som gir god beskyttelse.

Det trådløse nettverkskortet følger den nye Wi-Fi 7-standarden. Det gir høyere overføringshastighet og lavere latenstid enn tidligere, men krever naturligvis at ruteren du kobler ma­skinen til, også støtter Wi-Fi 7 – og for de fleste er nok det en fremtidsdrøm inntil videre.

Spectre x360 fås i mange forskjellige konfigurasjoner. Det vil si at den fås både billigere og dyrere enn vår testmodell, avhengig av for eksempel hvilken prosessor, hvor mye ram og  lagringsplass du velger.


+ Snabb SSD-enhet

+ Suveren skjerm

– Tastaturet kunne vært bedre

Conclusion

Den slanke maskinen byr på et godt utvalg av de nyeste teknologiene, ikke minst i form av lynrask SSD-lagring og støtte for Wi-Fi 7.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Prosessor
Intel Core Ultra 7 155H
Skjermkort
Intel Arc graphics
Minne (RAM)
32 GB
Lagringsplass
1 TB, M.2 PCI Gen 4
Skjermstørrelse
14"
Skjermoppløsning
2880 x 1800 pixels
USB-porter
2 x USB-C 4 Gen 3x2, 1 x USB-A 3.2 Gen 2
Tilkoblinger
3.5 mm
Nettverk
Wi-Fi 7
Mål
31,4 x 22 x 1,7 cm
Vekt
1,56 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
20420
2D Mark
706
3D Mark
5469
Memory Mark
2381
Disk Mark
40035
Benchmark (høyest er best)
6034