Den ene af de to USB-C-porte gemmer sig i det afskårne hjørne ved skærmen.

HP Spectre x360 Convertible 14-ea0435no

Prisen er høy, men HP Spectre x360 Convertible er også en glimrende kontormaskin som får plass i vesken.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
9.3

HP Spectre x360 er en liten og lett bærbar datamaskin som er perfekt til kontorarbeid.

Spectre x360 har fått tilnavnet «Convertible» fordi datamaskinen kan forvandles til et nettbrett. Det gjør du ved å vippe skjermen bak tastaturet. Forvandlingen fungerer helt som den skal. Hengslene gir den riktige motstanden, slik at du føler deg helt sikker på at skjermen forblir i posisjonen du valgt.

Skjermen er ypperlig, med god lysstyrke og fargegjengivelse. Berøringsfølsomme skjermer som denne pleier å ha en del gjenskinn fra omgivelsene, men det er det nesten ingenting av på skjermen til Spectre x360. Det er bare hvis taklamper eller sola skinner direkte på skjermen at du blir sjenert av andre lyskilder.

Det følger med en penn som du kan bruke til å tegne eller ta notater direkte på skjermen. Pennen er magnetisk, slik at den kan klikkes fast på den ene siden av datamaskinen når du ikke trenger den.

Testeksemplaret vårt ble levert med Windows 10, men datamaskinen tilbød å laste ned en oppdatering til Windows 11 allerede da vi satt opp maskinen første gang. Da det nye operativsystemet var på plass, kunne vi gå i gang med hastighetsmålingene, og de viste at Spectre x360 er ganske rask, spesielt takket være prosessoren fra Intels nyeste generasjon av i7-prosessorer.

Det er ingen datamaskin for spill, for grafikkortets ytelse ligger omtrent midt på treet. Skjermens 16:10-format egner seg heller ikke til spill eller filmtitting. Det er et format for seriøst arbeid med nettsider, tekstdokumenter og regneark.

Hvis du sitter i et halvmørkt rom, kan du det hende at du må famle litt med tastene for å komme i gang med å bruke maskinen. Av/på-knappen er plassert på den øverste raden, men den sitter ikke helt oppe i hjørnet av tastaturet. Der finner du nemlig Delete-tasten, så det er tasten til venstre for den som du skal bruke. Når du først har slått på pc-en og vil logge på, er neste oppgave å finne fingeravtrykkleseren.

Den er plassert på den nederste raden på tastaturet. Avlesingen går fort, men det kan ofte være litt vanskelig å plassere fingeren i rett vinkel, slik at den ligger flatt på den lille platen.

 


+ God til kontorarbeid

+ Liten og lett

+ Flotr skjerm

Conclusion

Prisen er høy, men HP Spectre x360 Convertible er også en glimrende kontormaskin som får plass i vesken.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar PC- 2-i-én
Prosessor
Intel Core i7-1165G7
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
13,5"
Skjermoppløsning
1920 x 1200 pixels (16:10)
USB-porter
2 x Thunderbolt 4 USB4 Type-C, 1 x USB 3.2 gen 2
Tilkoblinger
Høretelefon, microSD-kort
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
29,8 x 22,0 x 1,7 cm
Vekt
1,34 kg
Batteritid
Cirka 10 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 (kan oppgraderes gratis til Windows 11)
CPU Mark
10783
2D Mark
383
3D Mark
3242
Memory Mark
2728
Disk Mark
20769
Benchmark (høyest er best)
3534