Vi har sjældent set en stationær computer med så gode tilkoblingsmuligheder på forsiden.

HP Victus 15L – TG02-0076no

Victus 15L er en stasjonær datamaskin som uten problemer klarer både videoredigering, spill og alt annet du kan finne på å kjøre på den.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.8

Selv om HP Victus 15L ikke er spesielt iøynefallende, skjuler det seg likevel en kraftig datamaskin bak et nedtonet ytre.

Både prosessoren, grafikkortet og SSD-disken er ekstremt raske, og pc-en faller i det hele tatt ikke gjennom på noen punkter. Målingene våre viste at Victus 15L ligger blant de tre prosent raskeste som noensinne er testet med testprogrammet vårt, PassMark PerformanceTest. Her får du altså en datamaskin som takler alt du kan finne på å bruke den til.

Våre opplevelser med pc-en i daglig bruk bekreftet hva hastighetsmålingene viste: Alt fra nettbruk til de høyeksplosive kampene i den nyeste utgaven av skytespillet Call of Duty gikk helt flytende og uten noen form for forsinkelser. Toppen av kabinettet ble lunkent under den krevende hastighetstesten der både prosessoren og grafikkortet virkelig ble satt på prøve, men datamaskinen er generelt god til å kvitte seg med overskuddsvarmen, og den kjølte seg raskt ned igjen.

Designen er enkel og kabinettet er ikke spesielt stort. Det er en datamaskin du ikke trenger å skamme deg for å ha stående på skrivebordet, men under belastning av prosessoren og grafikkortet bråker Victus 15L en del, så det kan være fristende å sette den ned under bordet.

Mange innganger

Det er et godt utvalg av tilkoblinger på både for- og baksiden av datamaskinen. Faktisk er det flere USB-porter i fronten enn på baksiden, og med totalt ni USB-porter burde de fleste ha det de trenger. Trådløst er du også godt dekket, med Wi-Fi 6-tilkobling til det trådløse nettverket og Bluetooth 5.2 til trådløs overføring av lyd til
hodetelefonene.

Du får ikke med mus eller tastatur i pakken, men vår erfaring er også at disse sjelden kan leve opp til kvaliteten på datamaskinen de ledsager. Bare bruk utstyret du allerede har, eller invester i noe nytt slik at du får noe som matcher den nye pc-en i kvalitet. Hvis du liker designen, men ikke prisen, kan du kjøpe en kraftig nedgradert utgave av Victus 15L for mindre enn halvparten av modellen vi har testet. De fleste vil nok ha problemer med å merke om prosessoren for eksempel byttes til en Intel Core i5-modell i stedet for den Core i7-prosessoren vi har testet her.


+ Lynrask prosessor, grafikkort og SSD-disk.

+ Mange USB-porter

– Bråker litt

Conclusion

Victus 15L er en stasjonær datamaskin som uten problemer klarer både videoredigering, spill og alt annet du kan finne på å kjøre på den.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Prosessor
Intel Core i7-12700, 2,1 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
USB-porter
8 + 1 x USB-C
Tilkoblinger
HDMI + 3 x DisplayPort
Mål
33,7 x 29,73 x 15,5 cm
Vekt
6,31 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
28583
2D Mark
1296
3D Mark
19775
Memory Mark
3243
Disk Mark
48561
Benchmark (høyest er best)
9279