Der er både blevet plads til et numerisk tastatur og en genvejstast direkte til lommeregneren i Windows.

HP Victus 16 e0025no

HPs store bærbare pc har kanskje ikke et så eksklusivt ytre, men den er rask og skjermen er god.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.1

HP Victus er en stor og tung bærbar pc, men den har også regnekraft nok til det meste.

Til tross for størrelsen virker ikke datamaskinen overveldende solid. Kabinettet er av plast, og skjermen gir litt etter når du vrir litt i hjørnene. Skjermens hengsel er heller ikke fullt så stiv som vi hadde ønsket. Skjermen begynner å vippe frem og tilbake hvis underlaget som datamaskinen står på ikke er helt stabilt.

Det HP har spart på det ytre, har selskapet til gjengjeld brukt på de innvendige komponentene: Du får en rask prosessor og en SSD-stasjon i samme høye klasse. Oppstarten og vanlig arbeid i Windows går også lynraskt.

Grafikkortet sniker seg rett inn blant den beste fjerdedelen som er testet med måleprogrammet vårt. Kortet er ikke helt i samme klasse som datamaskinens beste komponenter, men du kan spille krevende skytespill i Full HD-oppløsning.

16-tommersskjermen leverer et flott bilde med sterk kontrast og lysstyrke. Skjermen er stor og bred, så det må datamaskinen også nødt til å være. Det betyr at det er plass til et tall-
tastatur ved siden av de vanlige bokstavtastene.

Tastaturets taster kan bare trykkes ned én eller to millimeter, og de gir heller ikke så god respons, så det er vanskelig å skrive raskt med
touchmetoden. Til gjengjeld får du en god, stor museplate, så du slipper å drasse rundt på en ekstra datamus. På/av-knappen er plassert i den øverste tasteraden. Den ligner til forveksling alle de andre tastene, og den sitter litt midt i alt, så det kan være vanskelig å finne den hvis det ikke er nok lys til å se taste­symbolene.

Det er verken fingeravtrykkleser eller ansiktsgjenkjenning i Victus 16, så det er ingen vei utenom å skrive inn passord eller PIN-kode når du vil logge på Windows.

Lett synlig på tastaturet sitter det en Bang & Olufsen-logo, men det er ærlig talt å drive rovdrift på hifi-produsentens gode navn og rykte, for høyttalerne har en middelmådig lydgjengivelse som på ingen måte hever seg over de fleste andre bærbare pc-er.

Det er mange praktiske tilkoblingsmuligheter på sidene av datamaskinen. De mest uvanlige er en SD-kortleser og en kontakt for kabelnettverk – begge i full størrelse.

 


+ God ytelse til prisen

+ Flott skjerm

– Dårlige høyttalere

Conclusion

HPs store bærbare pc har kanskje ikke et så eksklusivt ytre, men den er rask og skjermen er god.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Prosessor
AMD Ryzen 7 5800
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
16,1"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 USB A, 1 x USB-C
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
37 x 26 x 2,8 cm
Vekt
2,46 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22724
2D Mark
462
3D Mark
13338
Memory Mark
2633
Disk Mark
26205
Benchmark (høyest er best)
4714