Test av HP Z2 Mini G3

HP Z2 Mini G3 Workstation

Kraftig og kompakt mini-pc for hjemmekontoret

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.1

Stasjonære datamaskiner blir stadig mindre, og utviklingen går raskt etter hvert som teknologien tillater mindre (men kraftigere) komponenter og bedre kjøling.

HP har lansert en ny serie av minimaskiner med navnet HP Z2 Mini G3 Workstation, og dette er en fullblodserstatning for den tradisjonelle, store pc-en som mange fortsatt har stående under skrivebordet

På hjemmesiden til HP finnes det 28 modeller av HP Z2 Mini G3 Workstation. De fås med i5, i7 eller Xenon-prosessor, forskjellig mengde ram og lagringsplass.

Selve Z2 Mini G3-maskinen har størrelse omtrent som en skoeske for barnesko, og er svært diskré, selv om du setter den på skrivebordet. På baksiden finner vi mengder av tilkoblingsmuligheter med plass til flere USB-enheter og opptil fire skjermer.

Og Z2 Mini G3 har kraft nok å ta av. Testmaskinen er utstyrt med et Nvidia Quadro M620 skjermkort. Det er et middels kraftig skjermkort for arbeidsstasjoner og klarer alle hverdagens gjøremål uten problemer, og du kan kanskje også spille et og annet spill ved laveste grafikkoppløsning. Det er derimot ikke et kort for krevende grafikkoppgaver.

Ellers finner vi en kraftig Xeon E3-prosessor i det lille kabinettet. Den har en klokkefrekvens på 3,5 GHz og leverer høyere ytelse enn mange av dagens standard-pc-er.

Z2 Mini kan utvides med maksimalt 32 gigabyte ram – og testmaskinen har 16 gigabyte. Det er rikelig for en arbeidsstasjon av denne typen.

Selv om maskinen er svært kompakt og kjølemulighetene derfor begrenset, så blir aldri Z2 Mini G3 særlig varm, heller ikke ved høy belastning.

Det er også begrenset hvor mye støy som kommer fra maskinen, selv ved krevende oppgaver.

Alt er likevel ikke rosenrødt. Når man kjøper en så kompakt maskin som dette, er det nesten umulig for meningmann å oppgradere komponenter som er en enkel sak å bytte på en vanlig stasjonær pc. Det er verdt å tenke på før man betaler nærmere 18 000 kroner for en pc. Vi savner også integrert støtte for trådløse nettverk.

Lavest pris på HP Z2 Mini G3 finner du her

+ Ytterst kompakt
+ Høy ytelse
+ Stilren design
– Kan ikke oppgraderes

Konklusjon

Z2 Mini G3 er perfekt for deg som vil ha en kraftig, men stilren og kompakt mini-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Prosessor
Intel Xeon E3-1245 V5 3,5 GHz (Turbo 3,9 GHz)
Skjermkort
Nvidia Quadro M620 (2 GB RAM)
Minne (RAM)
16 GB (2133 MHz)
Lagringsplass
512 GB SSD
USB-porter
4 x USB 3.0 & 2 x USB-C
Tilkoblinger
Hodetelefoner
Nettverk
Gigabit Ethernet
Mål
21,6 x 21,6 x 5,8 cm
Vekt
2,1 kg
Operativsystem
Windows 10