HP Zbook 15 G4

HP ZBook 15u G4

HP's ZBook er en serie av potente bærbare datamaskiner som byr på mengder av regnekraft og mange smarte funksjoner, blant annet simkortholder, men batteritiden holder ikke mål.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
7.3

HP selv beskriver den bærbare ZBook 15 G4 som en mobil arbeidsstasjon, og de overdriver ikke. Her får du det du trenger til alt fra å sjekke epost til å drive tung videoredigering når du er på farten.

ZBook leveres i flere forskjellige konfigurasjoner. Den modellen vi testet, hadde blant annet en skjerm på 15,6 tommer med Full HD-opplpøsning.

Bildekvaliteten på skjermen er utmerket, med naturtro og levende farger, god kontrast og fine detaljer. Likevel er det litt skuffende at oppløsningen ikke står bedre i stil med de øvrige spesifikasjonene.

ZBook har nemlig en kraftig prosessor, en rask SSD, mengder av ram og et kraftig skjermkort. Du får med andre ord kraft nok til å klare også krevende oppgaver, for eksempel videoredigering. Kjøleviften lager en del støy når maskinen presses, men man slipper pauser eller ventetid, selv når den utfører flere oppgaver samtidig.

Surf overalt
Det er spesielt én funksjon som gjør ZBook mobil, og det er muligheten for å sette inn et simkort med et dataabonnement på siden av maskinen. Det gjør at du har nettilgang overalt, så lenge du er innenfor rekkevidde av en basestasjon.

Det finnes også mange andre tilkoblingsmuligheter på sidene av maskinen. Du får flere slags USB-porter, to forskjellige skjermporter og to kortlesere.

Med et fullt tastatur med egne talltaster på høyre side – er det også lett å jobbe med både tall og bokstaver. Det er dessuten god respons i tastene, og den skrånende fronten på kabinettet gjør at maskinen er behagelig å jobbe med i flere timer om gangen.

Regnekraften og alle funksjonene går imidlertid utover batteritiden, som rett og slett er for dårlig. Vi klarte aldri å få mer enn seks timers arbeidstid på ZBook, og det er i minste laget hvis du vil jobbe når du er på farten.

 

+ Rask pc
+ Utmerket skjermbilde
+ Tilkoblingsmuligheter
– Kort batteritid

Konklusjon

En særdeles potent bærbar pc med gode tilkoblingsmuligheter, men kort batteritid.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i7-7600 2,8 GHz
Skjermkort
AMD FirePro W4190M
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0, 1 x USB C
Tilkoblinger
DisplayPort, Minijack, VGA, Kortleser.
Nettverk
Ethernet, simkortholder, 802.11ac
Mål
38,33 x 25,77 x 1,99 cm
Vekt
1,9 kg
Batteritid
4 timer (normal bruk), 6 timer (sparemodus)
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
3238,7