Web-kameraet gemmer sig mellem tasterne F6 og F7 i øverste række på tastaturet.

Huawei MateBook D 14 Nbl-WAQ9R

En smart liten bærbar med en god ekstrafunksjon for deg som har en Huawei-telefon.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Huawei
8.1

Du får en god liten pc til en fristende pris hvis du kjøper denne nye, bærbare Huawei-maskinen. MateBook 14 har nemlig flere spennende funksjoner som gjør at maskinen skiller seg fra de nærmeste konkurrentene i prisklassen.

Den mest interessante funksjonen er forbeholdt brukere som allerede har en Huawei-telefon. Vi testet Huawei Share, som funksjonen heter, sammen med en Huawei P30-telefon, og vi ble imponert. Telefonen kobles sammen med MateBook 14 ved å holde den nær maskinen. Deretter ser du en kopi av skjermbildet på mobilen på pc-skjermen. Nå kan du skrive tekstmeldinger på maskinen, og du kan dra filer fra pc-en over til mobilen og omvendt. Det er særdeles brukervennlig og løser effektivt problemet med for eksempel å flytte bilder fra mobil til pc.

Maskinens ytelse ligger midt på treet. Det er først og fremst en liten og lett pc som kan brukes til vanlig kontorarbeid med internett, tekstbehandling og regneark. Bare den innebygde SSD-lagringen skiller seg nevneverdig ut i positiv retning. Den er ekstremt rask og får virkelig fart på oppstarten av Windows.

Det finnes ikke noe nettkamera over skjermen, som det vanligvis gjør på en bærbar pc. I stedet er kameraet ganske utradisjonelt plassert under en av tastene i øverste rad på tastaturet. Tasten spretter opp med et lite klikk når man trykker på den, og kameraet «ser» deg fra forkant av tasten. Det virker umiddelbart som en særdeles oppfinnsom løsning, og det bidrar også til at skjermen dekker hele 90 prosent av det tilgjengelige arealet. Dessverre har det også den uheldige virkningen at du blir filmet i et lite flatterende froskeperspektiv som får deg til å se ut som en skurk i en dårlig film når du deltar i en videosamtale. Det betyr også at du går glipp av illusjonen av blikkontakt med samtalepartneren. Er du en flittig bruker av nettkameraet, blir du sannsynligvis snart lei av denne løsningen.

Fingeravtrykksleseren er plassert i maskinens på-knapp. Den leser av fingeravtrykket på et blunk og gjør det til en lek å logge på Windows.

Maskinen får strøm fra en USB C-kontakt, og den tilhørende strømforsyningen er ikke stort større enn laderen til en mobiltelefon. Du kan for øvrig bruke både strømforsyning og USB-C-kabel til å lade Android-telefonen. Ellers er det ganske få tilkoblingsmuligheter i sidene på MateBook D 14, så hvis du er vant til å koble mye forskjellig utstyr til maskinen, bør du også bruke penger på en dokkingstasjon.


+ God pc til prisen

+ Lett

– Uheldig nettkameraplassering

Konklusjon

En smart liten bærbar med en god ekstrafunksjon for deg som har en Huawei-telefon.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 5 3500U, 2,1 GHz
Skjermkort
Radeon Vega Mobile
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.1 gen. 1, 1 x USB C 3.1 gen 2
Tilkoblinger
Hodetelefon, HDMI
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
32,25 x 21,48 x 1,59 cm
Vekt
1,38 kg
Batteritid
10 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
7951
2D Mark
469
3D Mark
1678
Memory Mark
1879
Disk Mark
18441
Benchmark (høyest er best)
3209