Skærmen kan ikke klappes længere bagover, end det er vist her.

Huawei Matebook X (2020) EUL-W19P

Matebook X er utrolig kompakt og en tilnærmet perfekt kontor-pc for den daglige pendlerturen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Huawei
8.4

Det er neppe mulig å gjøre en konvensjonell bærbar pc stort mindre enn Huawei Matebook X. Alle målene er definert ut fra hvor kompakt det er fysisk mulig å lage skjerm, tastatur og tilkoblinger.

Tastaturet er nesten like bredt som pc-en. Det er bare et par millimeter mellom de ytterste tastene og kanten av maskinen. Pekeplaten utnytter også den tilgjengelige plassen mellom tastaturet og underkant av maskinen fullt ut, og den fungerer perfekt. Derimot kunne tastaturet vært bedre. Tastene har svært kort vandring, og vi hadde lite følelse med tastene da vi skrev en lengre tekst i et tekstbehandlingsprogram.

Den sylslanke maskinen har bare så vidt plass til to USB-C-porter og en hodetelefonutgang. Det er alt. Vet du at du får behov for mer, kan du legge den medfølgende adapteren i vesken. Med den får du en tradisjonell VGA-tilkobling for skjerm og en mer tidsmessig HDMI-kontakt. Du får også en USB- og en USB-C-port. Adapteren er egentlig en nødløsning, så hvis du vet at du ofte har behov for flere tilkoblinger, anbefaler vi at du velger en litt større pc.

Ytelsen er ikke spesielt høy. Det er bare den kvikke SSD-lagringen som virkelig skiller seg ut. Den sørger for lynrask oppstart av Windows og åpning av programmer.

Alle andre elementer, som prosessorkraft og grafikkberegninger, lå et stykke under gjennomsnittet i målingene våre. Matebook X føles egentlig ikke treg når man bruker den til vanlig kontorarbeid, men du oppdager fort grensene for hva den har kapasitet til hvis du prøver å redigere store bilder eller videoklipp.

Skjermen gir et godt og kontrastrikt bilde. Den er berøringsfølsom, og derfor er det litt ergerlig at den ikke kan legges helt bakover til baksiden av tastaturet. Da ville det vært opplagt å bruke maskinen som nettbrett, men maksimal åpningsvinkel på skjermen er bare 135 grader.

Vi brukte maskinen daglig gjennom en hel uke, og den klarte hver arbeidsdag på batteristrøm. Når det var på tide å gå hjem, hadde den fortsatt litt strøm igjen på batteriet.

Matebook X er først og fremst et godt valg for deg som vil ha en liten og lett bærbar til hverdagsoppgavene. Da får du til gjengjeld en svært elegant pc som sparer ryggen hvis du skal bære den mye.


+ Liten og lett

+ Rask SSD

– Skjermen kan ikke vippes 360 grader

– Ikke særlig rask

Konklusjon

Matebook X er utrolig kompakt og en tilnærmet perfekt kontor-pc for den daglige pendlerturen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel i5-10210U
Skjermkort
Intel UHD Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
13 tommer
Skjermoppløsning
3000 x 2000 piksler
USB-porter
2 USB C 3.2
Tilkoblinger
Hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
28,44 x 20,67 x 1,36 cm
Vekt
1 kg
Batteritid
9 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro, 64 bit
CPU Mark
6376
2D Mark
340
3D Mark
975
Memory Mark
2270
Disk Mark
19665
Benchmark (høyest er best)
2490