Huawei Matebook X Pro

Huawei MateBook X Pro

Huawei har utviklet en svært god pc for deg som ofte har behov for å ta med deg den bærbare maskinen.

av #Datamaskin #Huawei
9.1

Huawei har ikke noen lang tradisjon som produsent av bærbare maskiner, og foreløpig er ikke utvalget av modeller særlig stort. Til gjengjeld ser det ut til at den kinesiske produsenten gjør seg ekstra flid med de få modellene de har utviklet så langt. Huawei MateBook X Pro holder i hvert fall høy kvalitet: Det er en slank og lett maskin, men likevel ganske rask. Særlig den superraske SSD-lagringen er blant de beste i klassen.

Maskinen blir imidlertid litt varm på undersiden når prosessoren presses, men noe annet ville vært merkelig i et så kompakt kabinett med svært støysvak kjøling. Det er også tenkt på detaljer som gode høyttalere på hver side av tastaturet. Bassen er ikke overveldende, men det forventer vi ikke av en bærbar – særlig ikke i denne størrelsen. Foran tastaturet sitter det en behagelig stor pekeplate.

Strømmen kommer via USB-C. Det er samme type kontakt som etter hvert også finnes i mange telefoner. Mange andre tilkoblingsmuligheter finnes ikke, men det følger med en adapter som gjør det mulig å koble til en skjerm via HDMI eller VGA. Adapteren gir også to ekstra USB-porter. Den medfølgende strømforsyningen er ikke stor, og det bidrar til at MateBook X Pro er lett å flytte på.

Maskinen har Windows 10 Signature Edition, og det betyr at den ikke er fylt opp med unødvendige ekstraprogrammer.

+ Liten og lett

+ Rask SSD

+ God lyd

Konklusjon

Huawei har utviklet en svært god pc for deg som ofte har behov for å ta med deg den bærbare maskinen.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-8250U
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Skjermstørrelse
13,9 tommer
Mål
30,4 x 21,7 x 1,46 cm
Vekt
1,33 kg