Test av Huawei Matebook X

Huawei Matebook X

Ultrakompakt bærbar med gode spesifikasjoner, men få porter

av #Datamaskin #Huawei
9.5

Kinesiske Huawei prøver seg på pc-markedet og lanserer sin første bærbare pc, Huawei Matebook X. Den er kompakt og rask – men litt dyr.

Matebook X har en slank og minimalistisk design som ved første øyekast minner om Apple MacBook. Tastaturet går nesten helt ut til kanten av chassiset, og rammen rundt skjermen er smalere enn en lillefingernegl.

Matebook X veier bare en kilo, den er 12,5 mm slank og dekker en flate som er mindre enn et A4-ark. Det gjør den til en av de mest portable bærbare maskinene vi har hatt til test.

Solid ytelse

Huawei Matebook X leveres med en Intel i5- eller i7 U-prosessor, der U står for ultra low power. Prosessoren bruker altså mindre strøm, men prisen for det er en noe lavere ytelse. Testmaskinen har en i5-7200U-prosessor og takler alle hverdagsoppgaver uten problemer – men du bør ikke plage den med altfor tunge grafiske oppgaver. Det blir lett for mye å håndtere for den integrerte Intel HD grafikkprosessoren.

Vi testet maskinen i en ukes tid, og batteritiden holder så vidt til en hel arbeidsdag før den må lades.

Dolby har bidratt med lyden, og den er ganske imponerende til å komme fra en så liten maskin. Du får naturligvis ikke den store bassopplevelsen, men lydbildet er overraskende klart.

Det finnes imidlertid bare to USB-C-porter. Vil du bruke vanlige USB- eller HDMI-kabler, må du bruke den medfølgende adapteren. Det virker litt klønete.

Matebook X er utstyrt med passiv kjøling. Det betyr at man slipper å bruke vifter for å kjøle ned komponentene, og det gjør maskinen så å si lydløs, også når du presser den maksimalt.

Selv om Matebook er en kompakt sak på 13 tommer, har Huawei-ingeniørene fått god plass til tastene. Man har god plass til å skrive, uten den klaustrofobiske følelsen man ofte får når man skriver på en kompakt bærbar pc.

Pekeplaten er blant de beste i kategorien: Den føles naturlig, med god respons, og vi har ikke hatt grunn til å klage i løpet av den uken vi har testet Matebook X.

Lyssterk skjerm

Ved første øyekast virker den 13 tommer store skjermen litt ukonvensjonell. Det skyldes sideforholdet som er 3 : 2, altså det som brukes hyppigst på nettbrett. I praksis betyr det at det er mer plass i høyderetningen enn vi er vant til på maskiner som denne.

Oppløsningen er på 2160 x 1440 piksler, og både farger og kontrast er overbevisende. Samtidig er lysstyrken noe av det beste vi har sett på en bærbar i denne klassen.

Du må ut med nesten 13 000 kroner, og det er forholdsvis dyrt. For denne prisen får du en stilren ultraportabel med god lyd og en overraskende god skjerm.

Laveste pris på Huawei Matebook X finner du her.

+ Stilren design
+ Høy ytelse
– Få tilkoblinger
– Litt dyr

Konklusjon

Matebook X er en god debut for Huawei, som leverer en sterk konkurrent til etablerte merker. Potente ytelser og god skjerm er de sterkeste kortene.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Type
Bærbar pc
Prosessor
i5, 2,50 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13 tommer
Skjermoppløsning
2160 x 1440
USB-porter
2 x USB C + adapter
Nettverk
IEEE 802.11a/b/g/n/a & Bluetooth 4.1
Mål
28,6 + 21,1 + 1,2 cm
Vekt
1,05 kg
Batteritid
5449 MAh
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10