Der er to USB-porte og et hovedtelefonstik på fronten.

Intel NUC 10I7FNHJA

Intel NUC er en praktisk og kompakt pc som tar lite plass på skrivebordet eller i en veske, men du betaler relativt mye for den praktiske størrelsen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Intel
8.0

NUC er navnet på en ny serie av mini-pc-er fra Intel, og den nyeste modellen er et sjarmerende bekjentskap. Alle komponentene er bygd inn i et lite kabinett med «fotavtrykk» som et par smarttelefoner lagt ved siden av hverandre.

Kabinettet inneholder en forholdsvis kraftig pc. Modellen vi testet var utstyrt med Intels egen i7-prosessor, og ytelsen var overbevisende. Den kan ikke måle seg helt med hastigheten i en vanlig stasjonær med i7-prosessor, men det er det en grunn til. Prosessoren i NUC er nemlig av en type som er designet for bruk i bærbare maskiner. En «U» på slutten av modellnavnet til prosessoren indikerer at den er av en strømsparende type. Dermed utvikler den også mindre varme, og det er helt nødvendig med tanke på det lille og tettpakkede kabinettet.

Du må være oppmerksom på at NUC-maskiner ofte selges som såkalt «barebone»-modeller. Det betyr at de verken har harddisk eller ram, og at du selv må skaffe og montere de ønskede komponentene. Du må også sørge for operativsystemet. Til gjengjeld kan du få en rimelig pc hvis du allerede har de manglende komponentene, eller en rask og kompakt maskin hvis du investerer i komponenter fra øverste hylle. Som på en stasjonær pc er det lett å åpne NUC og få tilgang til maskinens indre. Det er bare å vippe opp lokket.

NUC-maskinen har det du trenger av tilkoblinger. Det trådløse nettverket følger nyeste standard, Wi-Fi 6, og du får hele fem USB-porter. Tre av dem er til og med den raske USB 3.2 gen. 2-standarden som gir svært høy hastighet på overføringer til og fra for eksempel en ekstern SSD.

NUC er på sett og vis en mellomting mellom en bærbar og en stasjonær pc. Du kan godt ta den med i en veske, men du må selvfølgelig koble til skjerm og annet når du kommer frem.

Prisen er som for en billig spill-pc, men NUC har ikke noe separat skjermkort og er derfor ikke egnet for krevende spill. Det er primært mobiliteten som gjør maskinen relativt dyr.


+ Praktisk størrelse

+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Forholdsvis dyr

Konklusjon

Intel NUC er en praktisk og kompakt pc som tar lite plass på skrivebordet eller i en veske, men du betaler relativt mye for den praktiske størrelsen.

Spesifikasjoner

Merke
Intel
Type
Mini-pc
Prosessor
Intel i7-10710U, 1,1 GHz
Skjermkort
Intel UHD Graphics
Minne (RAM)
8 GB DDR4
Lagringsplass
1 terabyte harddisk
USB-porter
3 x USB 3.2 gen. 2, 2 x USB 3.2 gen 1
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon, kabelnettverk, SD-kortleser
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
11,7 x 11,2 x 5,1 cm
Vekt
1,3 kg
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
12139
2D Mark
388
3D Mark
1142
Memory Mark
2654
Disk Mark
4649
Benchmark (høyest er best)
2838