Lenovo Ideapad 320 80X4009VMX

Lenovo Ideapad 320 er en kraftig maskin med kraft nok til både vanlig kontorbruk og mer krevende oppgaver som spill og videoredigering, men batteritiden er altfor kort.

av #Datamaskin #Lenovo
7.1

En kraftig i5-prosessor, en SSD på 256 GB og 8 GB av den nyeste ram-typen. På papiret er den versjonen av Lenovos Ideapad 320 som vi har fått til test, en kraftig maskin som takler både hverdagsoppgaver og mer krevende øvelser uten problemer. Også i praksis viser det seg at maskinen har prestasjoner i toppklassen. Den reagerer momentant på alle kommandoer og forholder seg ganske støysvak selv med 20 aktive faner i nettleseren.

Strømming av film er heller ikke noe problem, og levende bilder tar seg virkelig godt ut på den 14 tommer store skjermen.

Maskinen er utstyrt med et NVIDIA GeForce 940 MX, og det er ganske imponerende for en bærbar pc i denne prisklassen. Skjermkortet leverer et levende bilde med flotte farger, utmerket lysstyrke og relativt høy kontrast. Med Full HD-oppløsningen på 1920 x 1080 piksler, får du også et skarpt bilde med mange detaljer.

Kort batteritid og dårlig skriveopplevelse
Den potente maskinvaren går imidlertid utover batteritiden, som er alt annet enn imponerende. Lenovo lover opptil fem timer på én lading, men det skal godt gjøres. Ved vanlig hverdagsbruk som tekstbehandling, sjekk av epost og visning av et par videoklipp fra nettet, klarer vi å få cirka fire timers batteridrift, og det er i minste laget sammenlignet med modeller i samme prisklasse.

Også ergonomien kunne vært bedre. Med drøyt to centimeter fra bordplaten til tastaturet er det nemlig vanskelig å finne en behagelig arbeidsstilling, og man blir fort sliten i håndleddene. Kanten på kabinettet er også skarp og skaver mot underarmene når man bruker maskinen i flere timer om gangen.

Det ikke altfor stramt designede kabinettet gir imidlertid plass til flere forskjellige tilkoblinger. Du finner for eksempel minnekortleser, HDMI-port og inngang for nettverkskabel, hvis du befinner deg et sted der du ikke kan bruke trådløst nett. Maskinen støtter for øvrig den trådløse ac-standarden.

+ Høy ytelse
+ Godt skjermkort
– Høyt kabinett
– Batteritid

Se de forskjellige modellene her

Konklusjon

En pc med høy ytelse, men særlig batteritiden trekker ned.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i5-7200U
Skjermkort
NVIDIA GeForce 940 MX
Minne (RAM)
8 GB DDR4
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1
Tilkoblinger
HDMI, mini-jack, ethernet, kortleser, Bluetooth
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac
Mål
33,83 x 24,99 x 2,27 cm
Vekt
2,1 kg
Batteritid
5,5 time
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Annet
Webkamera (0,3 MP)
Benchmark (høyest er best)
3330,9