Lenovo IdeaPad 520

Lenovo IdeaPad 520

IdeaPad 520 fra Lenovo er en god bærbar i mellomklassen.

av #Datamaskin #Lenovo
7.8

Lenovo er blant verdens største produsenter av bærbare pc-en. Selskapet har et bredt utvalg, fra store og kraftfulle spillmaskiner til superbillige modeller.

Et sted midt mellom disse ytterpunktene finner vi Lenovo IdeaPad 520, en maskin som henvender seg til prisbevisste brukere. Den gjør ikke mye vesen av seg, med ganske gjennomsnittlige spesifikasjoner og et litt anonymt utseende, men det er en god bærbar maskin til en fornuftig pris.

Verken prosessor eller skjermkort inviterer til pc-spill, men det er da heller ikke det viktigste bruksområdet for denne modellen. Skjem, ytelse og tastatur er alle beregnet på hverdagsoppgaver som surfing på internett og tekstbehandling. Enkelt og greit.

Jeg brukte pc-en til jobb i en ukes tid, og opplevelsen var for det meste positiv. Kabinettet gir litt etter rundt tastene når man skriver, men tastene har god respons, og det går helt greit å sitte og skrive i flere timer om gangen.

Skjermen kunne godt hatt litt høyere oppløsning, men den har et IPS-panel, så den er i det minste god å se på fra forskjellige vinkler. Kraftig belysning og solskinn gir en del reflekser i skjermoverflaten.

Jeg forsøkte å redigere en Ultra HD-video på maskinen, og da satte den for alvor i gang å jobbe. Alt gikk merkbart tregere, og kjøleviften gikk konstant. Hvis du har planer om å bruke maskinen til mer krevende oppgaver, er det altså en god idé å spandere noen kroner ekstra.

 

+ Fin ytelse til prisen

– Gjenskinn i skjermen

Konklusjon

IdeaPad 520 fra Lenovo er en god bærbar pc i mellomklassen. Med sitt anonymt utseende og en pris midt på treet, lover den ikke mer enn den kan holde. Du får kort sagt en fornuftig allround-maskin som er verdt pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
15 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Mål
37,8 x 26 x 2,2 cm
Vekt
2,2 kg
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit