Lenovo Ideapad 710s Plus

Lenovo Ideapad 710S Plus

Lett bærbar pc med superrask SSD

av #Datamaskin #Lenovo
9.5

Prisen blir fort femsifret hvis du er på jakt etter en rask, lett og bærbar pc med spesielle egenskaper. Det gjelder ikke for Lenovo Ideapad 710S Plus. Likevel har den sterke sider som fingeravtrykksleser og en SSD på 256 GB som er tre ganger raskere enn det som er standard for bærbare maskiner i denne prisklassen.

Vi målte faktisk lesehastigheter på 1445 MB/s, og det er virkelig raskt. Skrivehastigheten er på 325 MB/s, rundt dobbelt så rask som en vanlig SSD. Det skyldes at SSDen kobles til direkte på hovedkortet ved hjelp av PCIe-porten.

Fra du trykker på av/på-knappen til du blir bedt om å logge inn i Windows, går det sjelden mer enn tolv sekunder. Det er imponerende raskt. Oppstarten blir selvfølgelig noe tregere etter hvert som du installerer programmer på maskinen, men det gir en god indikasjon på hvor rask SSDen faktisk er. Operativsystemet legger imidlertid beslag på en god del av de 256 GB, slik at du har knapt 180 GB til programmer, bilder og andre data.

 

Solid ytelse

Høye hastigheter får du også fra den kraftige Intel Core i5-prosessoren og det raske DDR4-minnet på 8 GB. Skjermkortet kommer fra Nvidia og takler grafikkktunge spill og programmer uten problemer, uten at maskinen er noe utpreget spillmonster.

Skjermen på 13,3 tommer har Full HD-oppløsning. Det passer perfekt til film og gir god plass til ikoner og vinduer på Skrivebordet i Windows. Det eneste minuset er at skjermen er svært blank, slik at reflekser kan by på problemer under vanskelige lysforhold.

 

Tre forskjellige USB-porter

Batteritiden er sjelden noe å skrive hjem om på raske og slanke bærbare maskiner, men batteriet i Lenovo Ideapad 710S Plus holder likevel i opptil syv timer med tekstbehandling, epost og nettsurfing.

Derimot er vi ikke imponert over at maskinen bare har to USB-porter til for eksempel en ekstern harddisk, mus eller til lading av smarttelefon. Det er dessuten snakk om USB Type-C-porter, altså den nyeste standarden for USB-kontakter. Fordelen med denne standarden er blant annet at kontakten ikke må settes inn en bestemt vei. Ulempen er at det foreløpig er et begrenset utvalg av utstyr som kan utnytte standarden, men det kommer selvsagt mer fortløpende. I tillegg har maskinen kortleser, slik at du kan koble til et SD-minnekort, gjerne som ekstra lagringsplass.

Det er bare et par millimeter mellom tastene, noe som gjør det lett å unngå tastefeil. Du kan aktivere et behagelig lys under tastaturet, slik at det blir lettere å treffe riktig også i mørket.

 

Finn en forhandler:

www.lenovo.no

 

+ Lynrask lagring

+ Fingeravtrykksleser

+ Slank og lett

+ Lav pris

Konklusjon

Lenovo IdeaPad 710S Plus er valget for deg som vil ha en nydelig og slank bærbar pc med en imponerende ytelse til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Skjermkort
Nvidia GeForce 940MX 2 GB
Minne (RAM)
8 GB DDR4
Lagringsplass
256 GB SSD-PCIe
Skjermstørrelse
13,3 tommer (33,7 cm)
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler (Full HD)
USB-porter
USB 3.0, USB 2.0, USB Type-C
Tilkoblinger
Kortleser, hodesett, DisplayPort
Nettverk
Wi-Fi 802.11ac
Mål
30,9 x 22,0 x 1,5 cm
Vekt
1,3 kg
Batteritid
Opptil 7 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
Annet
Fingeravtrykksleser
Benchmark (høyest er best)
2708 poeng (Passmark Performance Test)