Højtalerne på hver side af tastaturet giver en god lyd, når man tager i betragtning, hvor lille og slank computeren er.

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook 13itl6

Lenovo Chromebook er blant de raskeste, og du kan også bruke den som et nettbrett.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.4

Du får en flott Chromebook hvis du velger å investere i Lenovos IdeaPad Flex 5i, men den er ikke helt perfekt. Flex 5i er tilgjengelig i flere konfigurasjoner. Den vi testet var en av de raske modellene med OLED-skjerm.

Skjermens lysstyrke kan ikke skrus særlig høyt opp, men kontrasten er til gjengjeld god. Skjermen egner seg best til bruk innendørs hvor det ikke er så mye lys. Mange skjermer viser sortfarge som nærmest litt mørkegrå, men på Flex 5i er de sorte områdene på skjermen faktisk sorte.

Skjermen kan vris 360 grader slik at den vippes helt bak datamaskinen. Da deaktiveres tastaturet automatisk, og du kan bruke Chromebook som et stort nettbrett. Det er en god idé for du kan kjøre mange forskjellige Android-apper på datamaskinen, og med den berøringsfølsomme skjermen kan du bruke dem på samme måte som på telefonen – bare i mye større format.

Innsiden av datamaskinen er forholdsvis sterk for en Chromebook. Den har en ganske fin Intel-prosessor, og det viktige trådløse nettverket er Wi-Fi 6, som er den helt nyeste standarden. Deler av utseendet til Flex 5i er prioritert høyere enn funksjonaliteten. Tastaturets taster er f.eks. lysegrå med hvit tekst. Det gir en svært dårlig kontrast, så det kan være vanskelig å tyde tegnene hvis du sitter under en sterk lampe. Små bokstaver er også brukt i stedet for store, og det bidrar heller ikke til god lesbarhet.

Som noe litt ukarakteristisk for denne typen datamaskiner, kan Flex 5i godt finne på å bråke litt. Vi brukte datamaskinen i et litt kjølig lokale, men allikevel begynte vifta i Flex 5i høylytt å blåse ut luft gjennom kjølesporene i bunnen da vi åpnet noen faner i Chrome-nettleseren.


+ Flott skjermkontrast

+ En rask Chromebook

– Bråker litt

Conclusion

Lenovo Chromebook er blant de raskeste, og du kan også bruke den som et nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Chromebook
Prosessor
Intel Core i3-1115G4
Skjermkort
Intel UHD Graphics
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
13,3"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C Gen. 1, 1 x USB-A Gen. 1
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
31 x 21,4 x 1,7 cm
Vekt
1,35 kg
Operativsystem
Chrome OS