Den 14 tommer store skærm har Full HD-opløsning.

Lenovo Ideapad Slim 3 Chromebook

Du får gjort det aller meste av kontorarbeidet på denne svært rimelige Lenovo-maskinen med operativsystemet ChromeOS.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.0

Prisen er behagelig lav, og du får faktisk en særdeles anvendelig bærbar pc med IdeaPad Slim 3 fra Lenovo.

Maskinen er utstyrt med operativsystemet ChromeOS fra Google, så du må være forberedt på å klare deg uten eventuelle favorittprogrammer fra Windows. Heldigvis finnes det et stort utvalg av apper til Chrome OS, og du kommer langt bare ved å holde deg til Googles omfattende utvalg av gratisapper for kontorarbeid.

IdeaPad Slim 3 er ikke superrask, men fordi ChromeOS og appene klarer seg med moderat prosessorkraft og en beskjeden mengde ram, så får man aldri følelsen av at ting går for tregt. I stedet for harddisk har maskinen en SSD på 128 gigabyte. Det høres ikke mye ut, men det var faktisk rikelig selv om vi hadde installert en rekke apper i tillegg til selve operativsystemet. Google-appene lagrer filer på kontoen maskinen er tilknyttet på nettet, og det reduserer behovet for lokal lagring.

Ellers er dette en enkel konstruksjon – kanskje på grensen til å være litt for enkel. Den har et minimum av tilkoblingsmuligheter, og alle er plassert på venstre side. Der finner du en USB-C-port for lading, en USB-A-port, en microSD-kortleser og en 3,5 mm utgang for  hodetelefon. Har du behov for mer, må du skaffe deg en USB-hub med flere tilkoblinger.

Kabinettet er robust bygget i slagfast plast og har samme farge på innsiden som på utsiden.

Nettkameraet over skjermen er i enk­leste laget og er ikke noe vi vil anbefale hvis du ofte benytter deg av videosamtaler. Kameraet har imidlertid en smart fysisk lukke­mekanisme. Dermed kan du være trygg på at privatsfæren forblir nettopp privat – så lenge du husker å bruke dekselet. Skjermen er det som skuffer mest ved IdeaPad Slim 3: Lysstyrken er beskjeden. Det er ikke noe stort problem i vanlig innendørsbelysning, men tar du maskinen med deg ut i dagslys, kan det være vanskelig å se hva som skjer på skjermen.

Vi brukte Chromebooken gjennom en hel arbeidsuke, og ikke på noe tidspunkt var vi i nærheten av å gå tom for strøm etter en hel arbeidsdag. Den gjennomsnittlige batteritiden lå på rundt ti timer, og det er et høyst respektabelt tall for en såpass slank og rimelig bærbar pc.


+ Svært rimelig pris

+ Lang batteritid

– Lyssvak skjerm

Conclusion

Du får gjort det aller meste av kontorarbeidet på denne svært rimelige Lenovo-maskinen med operativsystemet ChromeOS.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Chromebook
Prosessor
MediaTek Kompanio 520 SoC
Skjermkort
Mali-G52
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
128 GB
Skjermstørrelse
14"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
1 x USB-C, 1 x USB-A
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
32,6 x 22,2 x 1,9 cm
Vekt
1,3 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
ChromeOS