Tastaturet er belyst i 16,8 millioner farver.

Lenovo Legion 5 Pro16IAH7H

Legion 5 Pro er en stor og kraftig datamaskin som egner seg best til å bli stående på skrivebordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.4

Lenovo Legion 5 Pro er en kraftig og robust bærbar pc som har mye å by på. Den er ikke akkurat billig, men den høye ytelsen rettferdiggjør likevel den høye prisen.

Vi kommer ikke utenom at Legion 5 Pro er så stor og tung at den ikke innbyr til å bli båret for mye rundt på. Den store strømforsyningen og datamaskinen veier til sammen nesten 3,5 kilo, så du vil antakelig ønske å la Legion 5 Pro bli stående mest på skrivebordet.

Det egner den seg til gjengjeld godt til. Den har et godt utvalg av tilkoblingsmuligheter, og de er praktisk fordelt på begge sider og bak på pc-en. Portene på baksiden er tydelig merket slik at du enkelt kan bruke dem, selv om du står foran datamaskinen og ser over skjermen.

Hjertet i Legion 5 Pro er en kraftig Intel Core i7-prosessor. Den er kombinert med et raskt grafikkort fra Nvidia og 16 gigabyte kvalitets-RAM, og resultatet er høy ytelse i alle kategoriene vi testet datamaskinen i. Det var ikke noe problem å kjøre et krevende skytespill i høyeste skjermoppløsning, og vanlige Windows-­programmer startet så raskt at det til tider virket som om de startet opp før vi i det hele tatt hadde dobbeltklikket på ikonene.

De raske innvendige komponentene utvikler dessverre også en del varme, og det sitter noen ganske støyende vifter i Legion 5 Pro som starter når datamaskinen blir belastet. Heldigvis er datamaskinen god til å regulere bruken av dem, slik at de ikke kjører hele tiden.

Legion 5 Pro er litt av en strømsluker, og vi fikk bare ut ca. fem timer av den da strømforsyningen var frakoblet. Det er enda en grunn til å la datamaskinen stå på en fast plass på hjemmekontoret – i nærheten av en stikkontakt.

Den store skjermen gir et veldig flott bilde med god fargemetning. Vi syntes de grunnleggende innstillingene fra fabrikken var altfor mørke, men da vi skrudde opp lysstyrken var det ikke lenger noe problem og vi fikk et klart og skarpt bilde.

Gode tastaturer er et av kjennetegnene til Lenovos bærbare datamaskiner, men det som sitter i Legion 5 Pro er litt mer gjennomsnittlig. Det er imidlertid flott opplyst nedenfra av farget LED-lys, og du får et litt komprimert numerisk tastatur, slik at det er noe for både spillentusiaster og regneark-ekvilibrister.

Alt i alt er Lenovo Legion 5 Pro en imponerende bærbar datamaskin med utmerket ytelse og robusthet til en pris som, selv om den er høy, faktisk står i forhold til det du får. Hvis du vil spare et par tusenlapper, kan du også kjøpe en nedgradert versjon av Legion 5 Pro med en i5-prosessor og et litt tregere grafikkort.


+ Høy ytelse

+ Gode tilkoblingsmuligheter

– Lav batteritid

Conclusion

Legion 5 Pro er en stor og kraftig datamaskin som egner seg best til å bli stående på skrivebordet.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7 12700H
Skjermkort
GeForce RTX 3070 Ti
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1TB SSD
Skjermstørrelse
16" IPS
Skjermoppløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porter
3 x USB-A 3.2 Gen 1, 2 x USB-C 3.2 Gen 2
Tilkoblinger
HDMI, 3.5mm
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
36 x 26,4 x 1,99 cm
Vekt
2,49 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
Windows 11 Home