Lenovo Legion 5i

Lenovo Legion 5i er en stor pc med mengder av regnekraft, men ikke spesielt praktisk på den daglige pendlerturen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
9.3

Den ene bærbare datamaskinen er stort sett lik den andre. Derfor er det hyggelig når noen velger å gå nye veier. Det har Lenovo gjort med sin store og tunge Legion 5i.

Maskin og skjerm er ikke satt sammen med et hengsel der kantene på de to enhetene møtes. I stedet er skjermen flyttet noen centimeter fremover, slik at Legion 5i får en liten hylle som stikker ut fra baksiden. Det har ikke noen praktisk betydning, men det har gitt plass til beskrivende tekster til portene på baksiden. Det er også litt spesielt at fleste tilkoblingene er flyttet til baksiden i stedet for på sidene. Dermed er ikke ledningene i veien når du jobber på maskinen. Til gjengjeld er det litt plundrete hvis du ofte har behov for å ta med deg maskinen og derfor må koble fra alle kablene. Derimot får du en USB-port på hver side og en hodetelefonkontakt på venstre side.

Ytelsen er høy, selv prisen tatt i betraktning. Legion 5i er nemlig raskere enn dyrere maskiner vi har testet. Skjermkortet er også kraftig nok til at du kan spille, og den raske prosessoren får også hverdagsoppgaver i Windows til å gli uten irriterende forsinkelser. Maskinen reagerer øyeblikkelig på alle kommandoer.

Tastaturet er litt bedre enn gjennomsnittet. Det har behagelige, litt konkave taster som må trykkes litt lenger ned enn på de fleste bærbare maskiner. Det fungerer fint også ved høyere skrivehastighet, og det er en bonus at størrelsen på maskinen gir plass til et eget talltastatur, riktignok med litt smalere taster enn normalt.

Skjermen hever seg også over de fleste konkurrentene. Oppløsningen er i Full HD, og alt er skarpt og klart på den 15,6 tommer store skjermen. Lysstyrken og kontrasten er førsteklasses, og den matte skjermen er behagelig refleksfri.

En kraftig pc som denne utvikler også varme fra blant annet prosessor og skjermkort. Derfor er det en god ting at Lenovo har sørget for effektiv kjøling ved hjelp av store ventilasjonsåpninger på baksiden, under og på begge sider. Kjøleviftene går en del for å fjerne overskuddsvarmen, men støyen er verken høy eller irriterende.

Legion 5i er som sagt ingen billig pc, men du får også mye for pengene. Det største minuset er den høye vekten. Det er i det hele tatt ikke en pc som egner seg særlig godt for den daglige jobbreisen.


+ Rask

+ God skjerm

+ Mange tilkoblinger

Conclusion

Lenovo Legion 5i er en stor pc med mengder av regnekraft, men ikke spesielt praktisk på den daglige pendlerturen.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel i7-10750H, 2,6 GHz
Skjermkort
GeForce RTX 2060
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer, IPS-skjerm
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 x USB-A 3.1 generation 1, USB-C 3.1,
Tilkoblinger
HDMI 2.0, RJ45 Ethernet, kombinert mikrofon-/hodetelefonkontakt
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
36,3 x 25,9 x 2,6 cm
Vekt
2,3 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
13990
2D Mark
436
3D Mark
10968
Memory Mark
3540
Disk Mark
14617
Benchmark (høyest er best)
4392