Den lille kvadratiske plade bruges til at styre musemarkøren i Windows.

Lenovo Legion Go

Legion Go er en vellykket håndholdt Windows-pc som godt kan være med på ferie. De tråd­løse spillkontrollerne er til å ta av.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.4

Legion Go er en Windows-pc i en kompakt og håndholdt innkapsling, noe som gjør den lett å ta med.

Windows 11 er seg selv likt på den 8,8 tommer store skjermen, men på hver side av skjermen sitter det knapper og styrespaker som du normalt ikke finner på en Windows-pc. Du finner blant annet en liten plate som kan brukes til å styre musepekeren i Windows. Hver gang den lille hvite pilen passerer over et klikkbart element i Windows – som et tekstfelt eller en knapp – vibrerer Legion Go en tanke, og det gir bedre kontakt med brukerflaten i operativsystemet når du klikker deg rundt i vinduer og menyer. Musehjulet sitter på baksiden, men det lever ikke opp til opplevelsen av styreplaten. Det er vanskelig å føle seg frem til og bruke hjulet, og vi fikk mest lyst til ganske enkelt å koble en trådløs mus til maskinen.

Det finnes et par spesielle knapper som åpner innstillingene på maskinen. Det er ganske praktisk å kunne gå rett inn i de viktigste innstillingene med et raskt trykk med tommelen. Innstillingene vises i en oversiktlig layout på sidene av skjermen, og de virker faktisk bedre enn de innebygde Windows-innstillingene.

Velegnet til spill

Maskinen leverer en ytelse som er omtrent på høyde med en bærbar pc i samme prisklasse. Det betyr at du ikke kan spille de nyeste 3D-spillene med de høyeste grafikkinnstillingene, men den beskjedne skjermstørrelsen gjør at det heller ikke er noe problem å bruke en lavere oppløsning. Du kan velge hvor høy ytelsen skal være, slik at du sparer strøm når du ikke har behov for alle ressursene. En lysende sirkel rundt på/av-knappen indikerer ytelsesnivået.

Når alt er skrudd opp til maks og maskinen leverer det den kan, utvik­les det ganske mye varme i den kompakte saken. Varmen føres ut gjennom store åpninger øverst og på baksiden av maskinen. Og selv om hullene kanskje ikke er noen fryd for øyet, sørger de i hvert fall for at maskinen ikke blir for varm. Baksiden kan derimot fortsatt bli ganske varm, så det er viktig å sørge for at den hele tiden har fri luftgjennomstrømning.

Legion Go kan brukes til vanlig kontorarbeid i Windows. Skjermen er stor nok til at du kan flytte rundt på og lukke vinduer med fingertuppene på den berøringsfølsomme overflaten. Vi koblet også til et tastatur via en USB-ledning, men da måtte vi først  finne frem en adapter. Det er nemlig bare to USB-C-porter og ingen USB-A-port, som fortsatt er standard på de fleste tastaturer, på Legion Go. Ellers kan du selvsagt bruke tilbehør som mus og tastatur via Bluetooth.

Prisen for Legion Go er som for en respektabel bærbar pc, og det er faktisk ikke så ille for et så vellykket produkt som dette er.


+ Godt innstillingsprogram

+ Flott skjem

– Kan bli veldig varm

Conclusion

Legion Go er en vellykket håndholdt Windows-pc som godt kan være med på ferie. De tråd­løse spillkontrollerne er til å ta av.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
AMD Ryzen Z1 Extreme
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
8,8"
Skjermoppløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porter
2 x USB-C
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
29,9 x 13,1 x 2 cm
Vekt
850 g
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
20573
2D Mark
759
Memory Mark
2307
Disk Mark
33658
Benchmark (høyest er best)
10423