Lenovo Legion T730 er en kraftig pc for både spill og krevende jobb.

Lenovo Legion T730

Stasjonær pc med stor kapasitet

av #Datamaskin #Lenovo
9.1

Det første man legger merke til ved denne stasjonære maskinen er et stort håndtak som gjør det relativt lett å flytte på den.

Så snart du starter maskinen, ser du en innvendig eksplosjon av lys i alle regnbuens farger: Det er lys både i vifte og kabinett, og det er høyst synlig i dempet belysning. Lyset kan brukes for å indikere prosessorbelastningen, men du kan også slå det av – hvis det blir i meste laget.

Bortsett fra effektene er det snakk om en tidsmessig stasjonær pc med gode komponenter og et velkonstruert kabinett. Prosessoren er en Intel Core i7 8700K som kan komme opp i en klokkefrekvens på 4,5 GHz, muligens enda mer. Skjermkortet er et Nvidia GeForce 1060, og de to lagringsenhetene er en SSD på 256 GB og en mekanisk harddisk på 2 TB. Det er altså snakk om gode komponenter, uten å være de aller nyeste, råeste og dyreste.

Oppsettet er problemfritt, og mengden av overflødige programmer på maskinen er begrenset. Maskinen er ikke lydløs, men viftestøyen er heldigvis konstant, uansett hvor hardt maskinen belastes. Vi gleder oss over praktiske detaljer som lyduttak og USB-porter på toppen av kabinettet og en gummirem på baksiden som samler alle kablene.

Tilbehøret står derimot ikke i stil med resten og er av laber kvalitet: Musen har bare to knapper og et hjul, og tastaturet er av enkleste sort. Lenovo lager svært gode tastaturer, men dette er både tregt og upresist. Bedre tilbehør vil altså være en god investering, uansett om maskinen skal brukes til spill eller til seriøst arbeid.

Enda høyere ytelse

Testene våre ga som ventet imponerende tall. Særlig SSD-lagringen imponerte med en lesehastighet på nesten 3,5 GB/s – ja, gigabytes i sekundet. Stort raskere blir det ikke i dag. Prosessor og skjermkort har ytelser som forventet i prisklassen – allerede med maskinens standardinnstillinger. Har du lyst, kan det være en del mer å hente: Prosessoren kan «overklokkes» til en høyere klokkefrekvens enn de vanlige 4,4 GHz. Testeksemplaret vårt klarte 5,1 GHz, noe som tilsvarer 10 prosent høyere ytelse –  helt gratis. Maskinen har med andre ord kraftoverskudd nok til både tunge spill, krevende videoredigering og andre tunge oppgaver.


+ Svært høy ytelse
+ Ekstremt rask SSD-lagring
+ Høy mekanisk kvalitet
– Mus og tastatur er for dårlige


Nærmeste Lenovo-forhandler finner du her:
https://www.lenovo.com/no/no/where-to-buy/

Konklusjon

Lenovo Legion T730 er en rask og velkonstruert datamaskin som er god til både spill og tunge arbeidsoppgaver. Tilbehøret burde derimot vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Stasjonær datamaskin
Prosessor
Intel Core i7 8700K 4,4 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1060
Minne (RAM)
32 GB
Lagringsplass
2,25 TB
Skjermstørrelse
-
Skjermoppløsning
-
USB-porter
6 USB-3, 2 USB-2
Tilkoblinger
Nettverk, HDMI, DisplayPort, DVI, lyd
Nettverk
1 Gbps Ethernet
Mål
184,5 x 40,8 x 36,3 cm (b x h x d)
Vekt
12,6 kg
Batteritid
-
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
Annet
Kan overklokkes
CPU Mark
16856
2D Mark
951
3D Mark
10811
Memory Mark
3399
Disk Mark
17689
Benchmark (høyest er best)
6959