test av Lenovo Miix 510-12IKB

Lenovo Miix 510-12IKB

En kraftig 2-i-1 som også er et behagelig reisefølge.

av #Datamaskin #Lenovo
9.1

Egentlig har jeg aldri hatt den helt store sansen for 2-i-1-maskiner og har ofte forbigått dem i stillhet når familie og venner har spurt om gode råd om kjøp av ny pc.

Jeg har generelt ment at ytelsen er for lav, mens skjermer og tastaturer har vært for dårlige. Dessuten har de vært for dyre.

Etter å ha testet Lenovo Miix 510 må jeg likevel innrømme at jeg er fristet til å kjøpe en slik maskin selv, når tiden er moden for å bytte ut bærbar pc og nettbrett.

Mobil ytelse

Lenovo Miix klarer uten problemer alle de oppgavene et nettbrett og en bærbar pc normalt tar seg av. Den relativt kraftige i5-prosessoren kombinert med åtte gigabyte ram gjør det til en lek å bruke internett, se video og til og med hygge seg med ikke altfor krevende spill når jeg er på reise, takket være en relativt potent grafikkløsning fra Intel.

Lenovo hevder at Miix 510 er støysvak, men min opplevelse er likevel at kjøleviftene gir fra seg en del støy, selv ved lav belastning.

Tastaturet hektes fast på undersiden og er både robust og lett. Etter kort tid hadde jeg like høy skrivehastighet som på tastaturet jeg ellers bruker.

På for- og bakside finnes et nettkamera på henholdsvis fem og to megapiksler, og de tar opp video og bilder i ganske fin kvalitet.

Dessuten finnes det en smart fot på baksiden av skjermen, som er hektet fast på det Lenovo kaller klokkeremhenglser. Foten består av en plate som er montert på to hengsler. Platen kan slås ut slik at du kan justere vinkelen på Miix 510 som du vil.

Berøringsfunksjon krever tilvenning

Selv om nettbrettmodus er aktivert, er ikke Windows 10 noen ubetinget suksess på et nettbrett med berøringsfølsom skjerm – heller ikke her. Selv om skjermen er god og responsen fin når man bruker berøringsfunksjonen, så vil du fra tid til annen bomme på tastene, og det er irriterende.

Om problemet skyldes Windows, Lenovo eller mine egne pølsefingre, skal være usagt.

I stedet kan du bruke den medfølgende pennen, Lenovo Active Pen, som også registrerer hvor hardt du trykker.

 

Forhandler og pris:
www.prisjakt.no 

 

+ Høy ytelse til god pris
+ Behagelig tastatur
+ God skjerm
– Litt viftestøy

Konklusjon

Du får høy ytelse til en helt ok pris med Miix 510. Den krever imidlertid litt tilvenning hvis du bruker den som nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
2-i-1
Prosessor
Intel Core i5 (7. Gen) 7200U,2.5 GHz (3.1 GHz), 3 MB Cache
Skjermkort
Intel HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB DDR4
Lagringsplass
256 GB SSD (M.2)
Skjermstørrelse
12.2"
Skjermoppløsning
1920 x 1200 LED bakbelyst og trykkfølsom skjerm
USB-porter
1 x USB 3.0, 1 x USB C
Tilkoblinger
Felleskontakt for hodetelefon/mikrofon
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
Mål
30 cm x 20,5 cm x 0,99 cm
Vekt
0,88 kg
Batteritid
Opptil 7,5 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
Nettkamera (2 og 5 megapiksler), 2 x mikrofoner med støyreduksjon
Benchmark (høyest er best)
2500 (PassMark Rating)