Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes væk i en bås på siden af pc'en.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga er en utmerket kontor-pc som du også kan bruke som nettbrett hvis du vipper skjermen helt ned på baksiden.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.8

Hvis du bare ser på ThinkBook 14s Yoga som en bærbar kontor-pc beregnet for litt av hvert, har Lenovos velbygde pc ingen spesielt svake punkter eller ulemper.

Den treffer faktisk ganske godt både på pris, ytelse og mobilitet, og kan dessuten enkelt forvandles til et praktisk nettbrett.

Berøringsskjermen kan nemlig vippes helt bak tastaturet, slik at du kan bruke fingrene direkte på skjermen. Det er et par kraftige hengsler som holder sammen datamaskinens to halvdeler, og forvandlingen fra pc til nettbrett er veldig enkel.

På den ene siden av datamaskinen skjuler det seg en penn som du kan bruke til å skrive notater direkte på skjermen. Pennen er litt kort, men fungerer ellers som den skal.

Det er dessuten praktisk at den har sitt eget, lille rom, så slipper du å lete etter den. Du kan ta notater med pennen direkte på låseskjermen uten at du må logge på Windows først, og datamaskinen registrerer også at du har trukket ut pennen og åpner derfor notatfunksjonen automatisk. Det er veldig smart hvis du skal skrive et kort notat mens du tenker på noe viktig. Oppdateringen av pennens streker på skjermen skjer nærmest øyeblikkelig når du fører pennen over skjermen, slik at det virker veldig naturlig å skrive med den.

Prosessoren er ingen tungvekter, men ytelsen til datamaskinen er god nok til de aller fleste Windows-programmer, bortsett fra de mest krevende 3D-spillene.

Det er to USB-C-porter på venstre side av datamaskinen, men ingen på høyre side. Det ville vært praktisk hvis du selv kunne bestemme hvilken side strømmen skulle kobles til, og det virker litt overflødig at du kan velge mellom to kontakter som sitter rett ved siden av hverandre når du skal lade datamaskinen.

Tastaturet kan ikke bli mye bedre i en datamaskin som er omtrent like slank som ThinkBook. Det er kraftig bakgrunnsbelysning av tastene, men lyset lekker dessverre ut under den nederste kanten av tastene. Dermed kan du se det litt forstyrrende, hvite LED-lyset – med mindre du ser helt vinkelrett ned på tastaturet.

Av/på-knappen sitter på høyre side av pc-en, og det skjuler seg en fingeravtrykkleser i knappens overflate. Det er ikke alltid helt enkelt å famle seg frem til knappen og plassere fingeren helt riktig, og det ville vært mye bedre å ha leseren foran på tastaturet eller pekeplaten.

Lenovo har forhåndsinstallert sitt eget Lenovo Vantage-program på datamaskinen. Det gjør ikke så mye ettersom programmet har noen nyttige funksjoner. Her kan du blant annet se hvor lenge det er igjen av pc-ens garantiperiode, og programmet sørger også for at driverne til alle datamaskinens innvendige komponenter er helt oppdaterte. Det finnes også en nyttig hjelpefunksjon du kan bruke til å stille inn pc-en og Windows slik du vil ha det.

 


+ God pennfunksjon

+ Kan bruges som nettbrett

– Kun USB-C på den ene siden

– Lyslekkasje fra tastene

Conclusion

ThinkBook 14s Yoga er en utmerket kontor-pc som du også kan bruke som nettbrett hvis du vipper skjermen helt ned på baksiden.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5 1135G7, 2.4 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
USB C 3.2 Gen 2, USB4, USB 3.2 Gen 1
Tilkoblinger
HDMI, hovedtelefon/mikrofon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
32 x 21,6 x 1,69 cm
Vekt
1,5 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Professional
CPU Mark
10237
2D Mark
323
3D Mark
2831
Memory Mark
2794
Disk Mark
9455