Maskinen er integrert i nederste del av baksiden på skjermen.

Lenovo ThinkCentre X1

Lenovos elegante alt i ett-pc kunne godt hatt en bedre mus og et bedre tastatur.

av #Datamaskin #Lenovo
7.3

Dette er først og fremst en design-pc som kan stå hvor som helst, gjerne i en pent innredet stue. Maskinen er elegant og presentabel fra alle vink­ler, og det lave støynivået vitner også om at produsenten har lagt vekt på helhetsinntrykket.

Maskinen leveres ferdig montert og klar til bruk, akkurat som en tv. Det er altså ikke meningen at du skal begynne å plukke den fra hverandre for å bytte ut komponenter. Det ville også vært vanskelig, siden maskinen ikke er stort tykkere enn en vanlig pc-skjerm. Den slanke designen understrekes av den tynne metallfoten som holder skjermen hevet over bordet.

Ytelsen er god nok for hverdagsoppgaver, og maskinen er først og fremst beregnet på kontorarbeid, filmvisning og surfing på internett, og til slik bruk fungerer den glimrende.

Aluminiumspanelet på baksiden bidrar til å lede bort varmen fra ma­skinen, slik at behovet for aktiv kjøling i form av en kjølevifte langt på vei er eliminert. Maskinen har heller ikke noe høytytende skjermkort som krever ekstra kjøling.

Skjermen er ikke berøringsfølsom, men leverer et godt bilde. Selve skjermoverflaten er dessuten matt, slik at man slipper irriterende reflekser. Oppløsningen på Full HD er helt fin for en pc av denne typen,   som minner en del om en tv. Det føles naturlig å slå seg ned foran skjermen med en kopp kaffe og strømme et tv-program fra nettet.

I overkant av skjermen sitter det et nettkamera som kan brukes til video­samtaler og lignende, og som kan dekkes til med et lite skyvelokk. Det er en smart detalj i disse overvåkingstider og gjør at du kan være helt sikker på at det ikke sitter noen ubehagelige typer og følger med på hva du gjør foran skjermen.

Billig tilbehør

ThinkCentre X1 er en flott og gjennomtenkt pc, og derfor er det irriterende at det medfølgende trådløse settet med mus og tastatur er så håpløst.

Dette er billige produkter av samme type som du finner i tilbudskassene i elektronikkavdelingen på supermarkedet. Det står ikke på noen måte i stil med resten av maskinen. De kan selvfølgelig byttes ut, men de ødelegger helhetsinntrykket av en påkostet pc. Til denne prisen forventer man kort sagt at ting er gjennomført.

Fås kjøpt her:
+ Presentabel alt i ett-pc
+ Støysvak
– Billig tilbehør
– Dyr i forhold til ytelse

Konklusjon

En slank og elegant alt i ett-pc, som dessverre ledsages av et ikke fullt så elegant sett med trådløs mus og tastatur.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Alt i ett-pc
Prosessor
Intel Core i7-6600U
Skjermkort
Intel HD Graphics 520
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte
Skjermstørrelse
23,8 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 x USB 3.0
Nettverk
802.11ac og kabelnettverk
Vekt
5 kg
Operativsystem
Windows 10 Pro