Du kan klappe skærmen op, så computeren ligger fladt på bordet.

Lenovo ThinkPad X13 3rd Gen

Liten og rask kontordatamaskin, der spesielt prosessoren og SSD-stasjonen bidrar til å få fart på datamaskinen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.5

ThinkPad X13 er en liten og kraftig pc som utstråler seriøsitet – både i design og spesifikasjoner. Den bærbare pc-en er rask, og det utgjør den største forskjellen: i prosessoren og SSD-stasjonen, som begge er i toppklassen. Resultatet er at operativsystemet og alle programmene kjører raskt og uten nøling. Windows starter også på null komma niks, og du trenger ikke engang skrive inn passordet, for det spesielle nettkameraet gjenkjenner ansiktet ditt, slik at du automatisk logges på med funksjonen Windows Hello.

Grafikkortet er derimot ikke like bra, for det er integrert i prosessoren i stedet for å ha en egen brikke. Avviklingen av 3D-grafikk på ThinkPad X13 befinner seg i den dårligste tredjedelen av pc-ene vi har testet, og derfor egner datamaskinen seg klart bedre til kontorarbeid enn til spill.

Dette inntrykket forsterkes også av det gode tastaturet, som inviterer til å skrive lange tekster. Tastene gir en merkbar klikkefølelse, slik at du kan føle at tastetrykket er registrert. Den lille, røde knappen midt på tastaturet kan brukes som et alternativ til museplaten. Knappen fantes allerede på ThinkPad-datamaskinene som ble produsert av IBM for 20 år siden, og den er faktisk litt vanskeligere å styre enn både museplaten og en ekte datamus. Sannsynligvis er den bare beholdt for å gi ThinkPad-serien et særpreg.

Skjermen er liten, men har et skarpt bilde med sterk kontrast. Det er enkelt å se innholdet på skjermen under de fleste lysforhold, for det er nesten ikke noe gjenskinn fra omgivelsene. Du kan vippe skjermen 180 grader opp, slik at den ligger i forlengelse av selve datamaskinen. Det gir god fleksibilitet i forhold til hvordan du sitter ved skjermen. Over skjermen sitter det lille, innebygde nettkameraet. Det gir deg et fint bilde i videosamtaler, og du kan lukke det med en fysisk klaff når du ikke bruker det. Det eneste problemet er den lille glidebryteren som flytter klaffen foran kameraet. Det kan nemlig være vanskelig å få et godt grep på glidebryteren, som er liten og vanskelig å få øye på.

Strømmen leveres via USB-C. Du kan velge hvilken av de to USB-C-portene du vil bruke, men de sitter irriterende nok på samme side av datamaskinen, så det gir deg ikke den store fleksibiliteten i forhold til plasseringen av datamaskinen.

Vi brukte ThinkPad X13 i en ukes tid, og batteritiden lå i gjennomsnitt på ca. sju timer.


+ Prosessor i toppklasse

+ Rask oppstart av Windows

– Treg 3D-grafikk

Conclusion

Liten og rask kontordatamaskin, der spesielt prosessoren og SSD-stasjonen bidrar til å få fart på datamaskinen.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1260P, 2,1 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
13,3"
Skjermoppløsning
1920 x 1200 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB-A
Tilkoblinger
HDMI
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
31,2 x 21,7 x 1,65 cm
Vekt
1,2 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
Windows 11 Pro
CPU Mark
20495
2D Mark
499
3D Mark
3069
Memory Mark
2846
Disk Mark
26933
Benchmark (høyest er best)
4529