Lenovo V330-15IKB 81AX

Lenovo V330-15IKB

Den bærbare Lenovo-maskinen gir høy ytelse for pengene. Bare skjermen halter litt etter de øvrige komponentene.

av #Datamaskin #Lenovo
8.4

Lenovo V330 er en stor bærbar. Skjermen er på 15,6 tommer og er omgitt av en bred kant. Den brede skjermen definerer målene på resten av ma­skinen, som er noe større enn mange andre bærbare med tilsvarende skjermstørrelse.

Ulempene med en større maskin er åpenbare, men størrelsen har også sine fordeler: Det har blant annet blitt plass til et behagelig tastatur og et sett med talltaster på høyre side. Tastaturet kunne likevel ha vært enda litt bredere. Det er faktisk 1,5 cm på hver side av tastaturet som kunne vært bedre utnyttet.

Rett foran talltastaturet er det en fingeravtrykksleser som raskt gjenkjente pekefingeren til denne testeren og logget meg inn på maskinen.

Plassen på sidene av det romslige kabinettet er derimot svært godt utnyttet. Det finnes et stort utvalg av tilkoblingsmuligheter, og det har også blitt plass til tre ting som vi ofte savner på nyere bærbare maskiner: en VGA-port, kontakt for kabelnettverk og en slank dvd-brenner.

Skjermen har et fint bilde og matt overflate. Alt virker skarpt og naturtro. I mørke bilder ser man likevel at kontrasten kunne vært noe bedre, og svarte områder virker lett litt grå. Betraktningsvinkelen kunne også vært større, og bildet gjengis ikke optimalt hvis man ser det fra en skrå vinkel.

Rask SSD

V330 gjør seg først og fremst positivt bemerket når det gjelder ytelsen. Ma­skinen er kort sagt raskere enn vi forventer til denne prisen. SSDen er koblet til via en intern M.2-kontakt. Det gir en overføringshastighet som er blant de beste vi har målt og er imponerende for en pc i denne prisklassen. Også prosessoren, som kommer fra Intels nyeste generasjon, er blant de raskere. Samlet sett har vi altså en bærbar pc som er merkbart raskere til å vise nettsider og utføre vanlig arbeid i Windows-programmer, enn de fleste konkurrentene i prisklassen.

I disse overvåkingstider er det også smart at det er mulig å skyve et deksel foran nettkameraet over skjermen. Det hindrer at eventuelle hackere som har kommet seg inn på ma­skinen, kan se hva som foregår i rommet der maskinen står.


+ Gode tilkoblingsmuligheter

+ Lynrask SSD

– Skjermen kunne vært bedre


Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Den bærbare Lenovo-maskinen gir høy ytelse for pengene. Bare skjermen halter litt etter de øvrige komponentene.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte M.2-SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Mål
37,5 x 25,3 x 2,23 cm
Vekt
2,05 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit
CPU Mark
8812,4
2D Mark
762,8
3D Mark
1263,6
Memory Mark
2319,2
Disk Mark
17857,4
Benchmark (høyest er best)
2006,5