Lenovo Yoga 6 13ARE05

Yoga 6 er en forholdsvis rask og veldesignet bærbar, og den fungerer også fint som nettbrett.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
9.0

Yoga 6 fra Lenovo er en elegant pc som vil kunne dekke de flestes behov for en allsidig bærbar pc. Det er dessuten gjort mye ut av designen, der Lenovo har våget å tenke nytt.

Maskinen er bygd av kraftig plast med en behagelig myk overflate, men det er særlig i sammenlagt tilstand at den skiller seg ut. Oversiden er nemlig belagt med et grovvevd tekstil som bidrar til å gi Yoga 6 et personlig og fint utseende.

Ytelsen er tilfredsstillende, og det er særlig den raske Ryzen 7-prosessoren fra AMD som trekker det tyngste lasset. Den får alle former for kontorprogrammer til å reagere øyeblikkelig på alle kommandoer, og målingene av 2D-grafikk er faktisk blant de høyeste vi noen gang har målt. Det er slik som merkes spesielt i vanlige Windows-programmer. Derimot egner ikke Yoga 6 seg noe særlig til 3D-spill.

Skjermen er berøringsfølsom og kan roteres helt til baksiden av tastaturdelen, slik at du kan bruke maskinen som et nettbrett. Det fungerer perfekt, og enda bedre blir det hvis du tegner eller skriver på skjermen med den medfølgende pennen.

Det finnes også en fysisk skyveknapp som kan stenge fysisk for nettkameraet når du ikke bruker det. Det er en detalj vi normalt setter pris på, men det er dessverre vanskelig å få tak i knappen, og man må presse neglen ned i kanten av tekstiltrekket for å få det til. Den øvelsen setter trolig sine spor i det lange løp.

Foran tastaturet og på høyre side sitter det en rask fingeravtrykksleser som er lett å nå med pekefingeren. En kort berøring er alt som skal til for å logge på Windows uten passord.

Yoga 6 har USB-C-porter på begge sider, men det er dessverre bare porten på venstre side som kan brukes til å lade maskinen. Med tanke på hvor kompakt og bærbar maskinen er, ville det ellers vært praktisk hvis det hadde vært mulig å koble til strøm på valgfri side.


+ God ytelse i Windows

+ Gjennomarbeidet design

– Gjenstridig lokk foran nettkameraet

Conclusion

Yoga 6 er en forholdsvis rask og veldesignet bærbar, og den fungerer også fint som nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 7, 4700U, 2,0 GHz
Skjermkort
AMD Radeaon Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB-A 3.2, 2 x USB-C 3.2
Tilkoblinger
Hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
30,8 x 20,65 x 1,8 cm
Vekt
1,36 kg
Batteritid
Opptil 18 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13796
2D Mark
552
3D Mark
1910
Memory Mark
2566
Disk Mark
11212
Benchmark (høyest er best)
4050