Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920

Pc for Feinschmeckere.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
9.3

Denne nye bærbare fra Lenovo finner du neppe i tilbudshyllene hos det lokale supermarkedet med det første. Det er åpenbart at man har lagt mye arbeid i detaljene for å gjøre maskinen så smakfull og eksklusiv som mulig.

Lokket er dekorert med et luftig og flott mønster, og i stedet for et par vanlige, kjedelige hengsler, er Yoga 920 utstyrt med et langt metallhengsle som minner om mekanismen man finner i lenken til et armbåndsur. Dette er altså en maskin for deg som vil ha en pc som tåler kritiske blikk fra forbipasserende når man sitter på kafé.

Yoga 920 har imidlertid mer å by på enn et flott ytre. Det er en slank og lett sak som passer perfekt i designervesken når du er på farten.

Lenovos Active Pen 2 er også inkludert. Den kan du bruke til å ta notater rett på skjermen. Det fungerer glimrende i blant annet tegneprogrammer. Hvis presisjonen er mindre viktig, kan du også bruke fingrene på den berøringsfølsomme skjermen.

At skjermen er berøringsfølsom betyr også at den er skinnende blank og har en tendens til å fungere som et speil i omgivelser med mye lys. Bortsett fra det er bildekvaliteten svært god, og refleksene kan dempes ved at man øker lysstyrken. Skjermbildet er virkelig skarpt og fint, og kontrasten er skyhøy. Det betyr også at svart gjengis svært overbevisende.

Hastigheten er ikke overveldende med tanke på den høye prisen, men lagringen foregår på en usedvanlig rask SSD. Den tekniske forklaringen er at SSD-enheten er koblet til via PCIe, og det får virkelig fart på sakene. Ifølge testen vi kjørte, er den faktisk raskere enn 99 prosent av de andre harddiskene og SSDene som hadde kjørt det samme testprogrammet. Det legger man først og fremst merke til når Windows starter. Det går nemlig på noen ganske få sekunder.

Et stort pluss ved Yoga 920 er at strømforsyningen kobles til via en av maskinens USB-C-porter, og det er fortsatt en sjeldenhet. Det blir en stor dag både for miljøet og for verdens pc-brukere den dagen alle pc-produsenter finner ut at de skal holde seg til denne standarden i stedet for å belemre oss med stadig flere forskjellige strømforsyninger.

 

Laveste pris finner du her:

www.prisjakt.no

 

+ Superrask SSD

+ Strøm via USB C

– Høy pris

 

 

Konklusjon

Snasen bærbar med lynrask SSD, men prisen er høy.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo