Lenovo Yoga Book

En god pc spoleres av et irriterende tastatur.

av #Datamaskin #Lenovo
6.3

2-i-1-maskinen Yoga Book har et fantastisk og uvanlig utseende. I tillegg er den slank og tar lite plass i vesken. Når den er klappet sammen, ser den ut som en vanlig bærbar, og det er nok også hensikten.

Maskinen kjører Windows 10, og det gjør den svært godt. Bilde- og lydkvaliteten er også utmerket.

Ifølge Lenovo skal maskinen holde det gående i opptil 13 timer på én lading, men det krever åpenbart at man ikke bruker den. Gjør man det, faller nemlig batteritiden raskt til rundt halvparten, ifølge batteriindikatoren i Windows 10.

Lenovo tok en sjanse da de utstyrte Yoga Book med et kapasitivt berøringstastatur. Det ligger under Gorilla Glass og ser lekkert ut, men krever i beste fall tilvenning. Tastaturet er nemlig avgjørende for en god pc, og dette er ikke en maskin for deg som skriver mye. Uansett hvor mye man øver, kommer nemlig aldri tastaturet opp mot et tradisjonelt, mekanisk tastatur. Man kan aktivere både haptisk respons, som gir en slags kunstig tastefølelse, og lydsignal fra tastaturet, men skrivehastigheten blir likevel beskjeden. Det blir kort sagt for mange feilslag, og det blir snart frustrerende.

Som nettbrett er maskinen tung, men funksjonell, og det virtuelle Windows-tastaturet er klart å foretrekke fremfor primærtastaturet. Satt på høykant er skjermen litt smalere enn på de fleste vanlige nettbrett. Til gjengjeld er den litt høyere. Er du først og fremst ute etter et nettbrett, finnes det likevel rendyrkede og langt bedre modeller til en pris som ligger på omtrent samme nivå som for en Yoga Book.

Med på kjøpet får du en digital penn som gjør det mulig å skrive for hånd rett på skjermen. Under testen hadde funksjonen dessverre en tendens til å være litt upresis, og det ble ofte satt streker i andre retninger enn det som var meningen.

Selv om maskinen fungerer brukbart som nettbrett, er det vanskelig å anbefale Yoga Book hvis du vil bruke den til å skrive mer enn et par setninger om gangen.

Lenovo Yoga Book fås kjøpt her

+Praktisk nettbrett
+Slank og lite plasskrevende

– Varierende batteritid
-Dårlig tastatur

Konklusjon

Tastaturet er så irriterende å bruke at det er vanskelig å anbefale Yoga Book. Derimot fungerer den fint som nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Hybrid-pc
Prosessor
Intel Atom x5
Skjermkort
128MB Intel HD Graphics 400
Minne (RAM)
4GB
Lagringsplass
64GB
Skjermstørrelse
10,1"
Skjermoppløsning
1920 x 1200
USB-porter
Mini USB
Nettverk
802.11ac
Vekt
680 gram
Batteritid
5–8 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10