Kameraet over skjermen kan dekkes til med et lite skyvedeksel.

Lenovo Yoga C930

Yoga C930 er en slank og elegant bærbar som også er rask. Hvis du legger skjermen bakover, fungerer maskinen fint som nettbrett.

av #Datamaskin #Lenovo
8.6

Lenovo Yoga C930 er en slank og elegant bærbar i mørk grå aluminium. Produsenten har åpenbart gjort seg flid med eksteriøret, og maskinen gir et eksklusivt og lekkert inntrykk, også når den er klappet sammen.

Det er bare tilkoblinger på venstre side av maskinen. På høyre side er det bare en på/av-knapp som flukter helt med kabinettet. Det gir Yoga C930 en pen og minimalistisk profil, men det hadde vært praktisk med USB-porter på begge sider.

På venstre side er det to USB C-porter og en god gammeldags USB B-port. Bortsett fra dem er det faktisk bare en hodetelefonutgang. Du må altså bruke en av USB C-portene til å lade maskinen, og kobler du til en ekstern skjerm, må du bruke den medfølgende USB C–HDMI-adapteren. I så fall har du bare én USB-port til alt annet.

Yoga C930 er svært rask til alt annet enn spill. «Skjermkortet» er nemlig en integrert Intel-løsning. Derimot er både prosessor, RAM og SSD-lagring fra øverste hylle, og maskinen er en fryd å jobbe med.

Skjermen leverer et fint bilde med høy kontrast. Øverst på skjermen sitter det et nettkamera, og det er en velkommen detalj at man kan skyve på plass et lite deksel foran linsen, slik at du er helt sikker på at ingen ser deg, med mindre du vil det selv.

Skriv med penn på skjermen

Tastaturet er best for deg som bruker to fingre når du skriver. Bruker du alle ti, vil du lett savne respons i tastene. De har nemlig så kort vandring at det er vanskelig å vite om et tastetrykk er registrert. Ellers kan du bruke så mye kraft du vil når du skriver. To lange gummilister under maskinen sørger for at den står som støpt på bordet. Det hadde ellers vært fint med et eget talltastatur, men det er det ganske enkelt ikke plass til på en pc av denne størrelsen.

Fingeravtrykksleseren er plassert slik at det er naturlig å legge høyre pekefinger på den. Den avleser fingeravtrykket raskt og presist og gjør det litt lettere å logge på maskinen.

I bakkant av Yoga C930 kan du trykke på enden av en liten penn, som da spretter ut av maskinen. Den er praktisk å ha for hånden hvis du legger skjermen helt bakover og bruker maskinen som nettbrett. Yoga C930 finner selv ut at du vil bruke den i nettbrettmodus og roterer også skjermen automatisk hvis du holder maskinen på høykant.

Den gode skjermen og den slanke profilen gjør det til en god opplevelse å bruke maskinen som nettbrett. Det er de færreste maskiner av denne typen man kan si det om.


+ Rask prosessor, SSD og RAM

+ Lett og slank

– Tastaturet kunne vært bedre


Finn laveste pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Yoga C930 er en slank og elegant bærbar som også er rask. Hvis du legger skjermen bakover, fungerer maskinen fint som nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
16 gigabyte
Lagringsplass
512 gigabyte
Skjermstørrelse
13,9
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB C, 1 x USB 3.1
Tilkoblinger
Hodesett
Nettverk
802.11ac (WiFi 5)
Mål
32,2 x 22,7 x 1,45 cm
Vekt
1390 gram
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Annet
Skjermpenn er inkludert
CPU Mark
10340
2D Mark
680
3D Mark
1312
Memory Mark
2685
Disk Mark
20801
Benchmark (høyest er best)
4004