Rammen om skærmen er tynd, så det har været nødvendigt med en lille forhøjning i toppen for at få plads til det gode webkamera.

Lenovo Yoga Pro 7

Yoga Pro 7 er en bærbar pc med smarte funksjoner, lang batteritid og imponerende ytelser – ikke minst prisen tatt i betraktning.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.8

Når noen spør om hvilken bærbar pc du vil anbefale, uten å spesifisere hva den skal brukes til, er Yoga Pro 7 nesten alltid et godt svar. Den er ikke spesielt dyr, og den kan løse alle de vanligste oppgavene man kan finne på å gi seg i kast med på en bærbar maskin – i hvert fall så lenge man unngår avanserte 3D-spill.

Intel-prosessoren i denne modellen er en 13.-generasjons Core i5. Den befinner seg noenlunde midt på treet i dagens utvalg av Intel-prosessorer. Vi var særdeles fornøyde med ytelsen under testen og fikk gode testresultater. Vi var aldri plaget av at noe på maskinen gikk for tregt eller hakkete. Av målingene våre fremgikk det da også at prosessoren faktisk er like rask som en dyr Core i7-prosessor fra forrige generasjon. 16 GB ram og den raske SSD-lagringen bidrar til å forsterke inntrykket av en pc som er raskere enn man i utgangspunktet forventer til denne prisen.

Dessverre er det ikke mulig å bygge inn et virkelig godt tastatur i en super­slank pc. Det er åpenbart at Lenovo har valgt et lavprofiltastatur som bidrar til å holde den slanke profilen, men det innebærer kompromisser med skriveopplevelsen. Det er vanskelig å kjenne når tastene er trykket helt ned, og vi endte med å skrive med peke­fingrene i stedet for å bruke alle ti. Det trekker ned. Lyset i tastene er derimot godt, og det gjør det lett å se tegnene uansett lysforhold.

Tastaturet flankeres av et par relativt gode stereohøyttalere. Lyden er god nok til YouTube-videoer og video­samtaler, og den innebygde mikrofonen er faktisk også så god at det gikk helt fint å føre en videosamtale uten å koble til et hodesett.

På den ene siden er det en liten knapp som slår av det integrerte nettkameraet. Kameraet er i Full HD og bedre enn gjennomsnittet, og det har også en infrarød sensor som gjør det mulig å logge raskt på Windows med sikkerhetsfunksjonen Windows Hello bare ved å sitte foran kameraet. Det fungerte perfekt – også når vi befant oss i halvmørke omgivelser.

Batteriet ga i gjennomsnitt strøm nok til en åttetimers arbeidsdag. Ladingen foregår via en av de to USB-C-portene, som altså også kan levere strøm til maskinen.


+ Høy ytelse

+ Pålogging med ansiktsgjenkjenning

– Dårlig tastatur

Conclusion

Yoga Pro 7 er en bærbar pc med smarte funksjoner, lang batteritid og imponerende ytelser – ikke minst prisen tatt i betraktning.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
Intel Core i5-13500H
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
14''
Skjermoppløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porter
1 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x USB-C 4
Tilkoblinger
HDMI, 3,5 mm
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
Mål
32,6 x 22,7 x 1,56 cm
Vekt
1,49 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22945
2D Mark
394
3D Mark
2483
Memory Mark
2522
Disk Mark
35876
Benchmark (høyest er best)
4122