Webkameraet har en infrarød sensor, så det også kan bruges til at logge på Windows med ansigtsgenkendelse.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7

Yoga Slim 7 Carbon veier under én kilo og er superslank. Til gjengjeld må du unnvære noen tilkoblinger.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Lenovo
8.5

Yoga Slim 7 Carbon lever opp til navnet sitt, for datamaskinen er slank («slim») og fremstilt av karbonfiber («carbon») og magnesium.

Den slanke linjen og de lette materialene bidrar til å gjøre datamaskinen svært lett. Den veier faktisk bare rett under én kilo. Den er dessverre også slank at det bare er blitt plass til et begrenset utvalg av tilkoblinger på siden av pc-en. Du må faktisk nøye deg med en USB-C-port på hver side, og den ene brukes av strømkabelen. I esken sammen med datamaskinen ligger det også en liten adapter som utvider USB-porten til et par skjermutganger og en hodetelefonkontakt.

På den ene siden er det en liten bryter som kan slå nettkameraet på og av hvis du er bekymret for privatlivet ditt nåt du sitter foran datamaskinen. Nettkameraet er av den avanserte typen som også kan brukes sammen med Windows Hello: Under oppsettet av Windows lar du kameraet filme ansiktet ditt i noen få sekunder, og så kan du raskt logge på datamaskinen bare ved å sitte foran kameralinsen.

Det er god belysning av tastaturets taster slik at du kan lese dem under alle lysforhold. Tastene kan bare trykkes ned så lite at det nesten føles som de er berøringsfølsomme. Det gir ikke de beste forutsetninger for å skrive raskt på tastaturet, men de tynne tastene bidrar til å beholde den slanke linjen på datamaskinen. Det er en rask prosessor fra Intel som driver alt. Datamaskinens ytelse er generelt høy takket være prosessoren og en god SSD-disk.

Skjermen er i 16:10-format. Det betyr at du må leve med en sort stripe over og under for eksempel en film på Netflix. Til gjengjeld egner det høyere formatet seg bedre til å vise nettsider og tekstdokumenter enn det mer vanlige 16:9-formatet.

Skjermen er berøringsfølsom og betjeningen fungerer godt, bortsett fra at den vipper litt når du har fingrene på den. Det er litt merkelig at den ikke er konstruert slik at den kan brettes rundt på baksiden av pc-en. Det ville være naturlig å kunne forvandle pc-en til et nettbrett når den nå er så slank og lett og har den gode berøringsfølsomme skjermen. Dessverre må vi nøye oss med å kunne vippe skjermen opp 180 grader slik at skjerm og tastatur ligger flatt på bordet.


+ Utrolig lett

+ Rask prosessor

– Skjermen kan bare åpnes 180 grader

Conclusion

Yoga Slim 7 Carbon veier under én kilo og er superslank. Til gjengjeld må du unnvære noen tilkoblinger.

Spesifikasjoner

Merke
Lenovo
Prosessor
Intel Core i7-1260P, 2,1 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB SSD
Skjermstørrelse
13,3"
Skjermoppløsning
2560 x 1600 pixels
Tilkoblinger
2 x USB-C
Vekt
986 g
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
18129
2D Mark
376
3D Mark
2893
Memory Mark
2716
Disk Mark
25295
Benchmark (høyest er best)
3715