En lille grøn LED-lampe lyser op på siden, når du har slukket for kameraet.

Medion Erazer Laptop E15443 – MD 62621

Erazer E15443 er en forholdsvis vellykket kontor-pc prisen tatt i betraktning. Når det er sagt, er også ytelsen moderat.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Medion
8.1

Medion Erazer Laptop E15443 er en velvoksen Windows-pc, i den forstand at den er fysisk stor. Den egner seg derfor best som erstatning for en stasjonær hjemme-pc.

Modellen har en flott 15,6-tommers skjerm som er nesten uten gjenskinn, og hele maskinen er bygd inn i et gans­ke solid plastkabinett.

Målingene viser at de interne komponentene leverer gjennomsnittlige ytelser. Prosessoren er riktignok relativt rask, men SSD-lagringen er treg, og langsom innlesing av store filer trekker ned inntrykket. I praksis vil det si at maskinen egner seg best til vanlig kontorarbeid i Windows.

Ellers er det et godt utvalg av tilkoblinger på hver side av Erazer E15443. I tillegg til fire USB-porter får du også microSD-kortleser og en HDMI-port til ekstern skjerm. Det har til og med blitt plass til hull for en Kensington-lås, som kan brukes til å låse fast maskinen med en vaier.

Vi hadde satt pris på om Erazer-maskinen var tilgodesett med et av de bedre tastaturene fra moderselskapet til Medion, nemlig Lenovo. Tastene på E15443 har ganske kort vandring, og det gjør det vanskelig å få opp en noenlunde brukbar skrivehastighet. På den annen side er det et stort pluss at det har blitt plass til et talltastatur på høyre side. Det er utrolig mye lettere å skrive inn lange tallrekker i Excel når tastene sitter som på en vanlig kalkulator.

Kunne vært mere praktisk

Strømforsyningen til en bærbar pc har som regel to ledninger: En som er fastmontert i strømforsyningen, og en lang, utskiftbar ledning til stikkontakten. Fordelen med det er at man er ganske fleksibel med tanke på hvilken stikkontakt man kan få strøm fra. På Medion-maskinen sitter derimot støpselet rett på strømforsyningen, og man har ingen mulighet for å bytte den fastmonterte ledningen. Dessuten er det bare mulig å koble til strøm på den ene siden av datamaskinen. Det betyr at man ikke har mer enn en knapp meter med ledning å gå på hvis stikkontakten tilfeldigvis sitter på motsatt side. Derfor opplevde vi et par ganger at ledningen bare så vidt rakk ut over bordkanten og ned på gulvet. Det betyr at man bør ta meg seg en vanlig skjøteledning for å være på den sikre siden hvis man har med seg maskinen for eksempel på jobbreise. Det er ikke en optimal løsning.

Medion-maskinen har for øvrig et utmerket nettkamera i rammen over skjermen. Du kan sikre privatlivets fred ved å slå av en bryter til kameraet på siden av maskinen. Derimot får du ikke noe varsel om at kameraet er slått av, så det gjelder å være klar over dette hvis du skulle komme til å slå det av ved et uhell. Et enkelt, fysisk deksel foran kameralinsen ville vært en bedre løsning.


+ Stor skjerm

+ Talltastatur

– Moderat ytelse

Conclusion

Erazer E15443 er en forholdsvis vellykket kontor-pc prisen tatt i betraktning. Når det er sagt, er også ytelsen moderat.

Spesifikasjoner

Merke
Medion
Prosessor
Intel Core Ultra 5 125H
Skjermkort
Intel Arc Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 1, 1x USB-A 2.0
Tilkoblinger
HDMI, 3.5 mm, microSD
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,9 x 24 x 2,1 cm
Vekt
1,9 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
19978
2D Mark
696
3D Mark
5147
Memory Mark
2570
Disk Mark
3824
Benchmark (høyest er best)
3382