Computeren er en smule tyk, og den vejer over 2 kg, så den inviterer ikke lige frem til at blive båret rundt på.

Medion Erazer Major X20

Selv om prisen er høy, får du faktisk mye for pengene i Erazer Major X20, som har et av markedets raskeste brikkesett.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Medion
9.4

Erazer Major X20 er mer slepbar enn bærbar og ikke førstevalget for folk som reiser mye. Den egner seg best for en stort sett stasjonær tilværelse på skrivebordet.

Der står den til gjengjeld stødig på de store gummiføttene som er høye nok til å gi god luftgjennomstrømning på undersiden. Det er i det hele tatt lagt en hel del omtanke i kjølingen, og overskuddsvarmen går ut både bakover og til begge sidene. Kjøleviftene støyer en hel del når prosessor og skjermkort presses, men det er som regel en del av prisen man betaler for en pc med høy ytelse.

I tillegg til på-knappen finnes det en knapp som brukes til å skifte mellom profilene ”stille”, ”balansert” og ”spill”. Det er praktisk å kunne velge raskt om man vil ha full ytelse og mengder av viftestøy, eller om oppgaven og situasjonen tilsier mindre støy og lengre batteritid.

Prosessoren er maskinens absolutt sterkeste kort og er rett og slett en av de kraftigste som noen gang har fått plass i en bærbar pc. Den er fra den beste serien i den nyeste generasjonen av Intel-prosessorer, og det er også den raskeste prosessoren vi noen gang har målt. Punktum.

Skjermen er nesten like suveren med flott kontrast og en lysstyrke som gjør det mulig å bruke den utendørs i dagslys, uten å ha problemer med å se hva som foregår på skjermen.

Mange tilkoblingsmuligheter

Det er flust med porter å velge mellom på både kortsidene og baksiden av kabinettet. I tillegg til gamle kjenninger som USB-A og -C og HDMI, får du også en port for kablet nettverk og
til og med en SD-kortleser, til glede for mange fotografer. Vil du i stedet koble til et MicroSD-kort, må du sette det i en adapter (som gjerne følger med minnekortet) for å lese det.

Tastaturet er bedre enn i de fleste bærbare maskiner. Selve mekanikken i tastene er riktignok ikke så mye bedre, men tastene har omtrent dobbelt så lang vandring, og det gir en mye bedre respons når tastetrykket er registrert. Samtidig har tastene virkelig god bakgrunnsbelysning, slik at de kan leses av under alle lysforhold. Det er også en bonus at det finnes et talltastatur på høyre side – selv om talltastene sitter trangt.

Det var riktignok en av de dyrere modellene av Medion Erazer Major X20 vi hadde til test, men det finnes også rimeligere versjoner som er konstruert på den samme robuste og gjennomtenkte måten.


+ Råsterk prosessor

+ Raskt skifte av ytelsesprofil

– Kraftig viftestøy

Conclusion

Selv om prisen er høy, får du faktisk mye for pengene i Erazer Major X20, som har et av markedets raskeste brikkesett.

Spesifikasjoner

Merke
Medion
Prosessor
Intel Core i9-13900HX
Skjermkort
NVIDIA GeFore RTX 4070
Minne (RAM)
32 GB
Lagringsplass
2 TB
Skjermstørrelse
16"
Skjermoppløsning
2560 x 1600 pixels
USB-porter
3 x USB-A, 1 x USB-C (Thunderbolt 4)
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
35,7 x 26,9 x 3,3 cm
Vekt
2,11 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
Annet
Windows Hello
CPU Mark
52444
2D Mark
816
3D Mark
1909
Memory Mark
3610
Disk Mark
49002
Benchmark (høyest er best)
3762