Tastatur og skjerm kan skilles ved å holde en tast på tastaturet nede.

Microsoft Surface Book 2

Microsoft har levert en superlekker pc, men spesielt rask er den ikke.

av #Datamaskin #Microsoft
7.9

Microsoft Surface Book 2 er en forbilledlig robust konstruksjon. Den slanke bærbare viser ikke tegn til å gi etter hvis man forsøker å vri maskinen med hendene. Det er et godt tegn.

Hele eksteriøret virker svært gjennomtenkt. Det gjelder særlig hengslet og den ganske imponerende mekanismen som skiller skjerm og tastatur fra hverandre. Hengslet minner om lenker av den typen som brukes til armbåndsur. Hvis du vil bruke skjermen som nettbrett, må du først holde en tast på tastaturet et sekund. Da hører du et lite klikk og kan trekke skjermen løs fra tastaturet. Det er en svært elegant løsning sammenlignet med andre 2-i-1-maskiner der man må bruke kraft for å løsne de to delene fra hverandre.

Surface Book 2 skifter automatisk mellom nettbrett- og pc-modus i Windows 10 når tastaturdelen kobles til og fra.

Ladekontakten er en annen smart detalj. Kontakten stikkes ikke inn i maskinen på tradisjonelt vis. I stedet festes den med en liten magnet som smetter på plass av seg selv og begynner å lade maskinen. Magnetløsningen hindrer også at kontakte blir skadet eller at maskinen går i gulvet hvis noen snubler i ledningen.

Ytelsen i Surface Book 2 er noenlunde som man kan forvente til prisen. Prosessoren er ikke av de aller råeste, og det ser vi også på hastighetsmålingene. Den eneste komponenten som virkelig gjør seg positivt bemerket, er den superraske SSD-lagringen. Det er primært utseende og mekanisk kvalitet som gjør at man velger denne maskinen. Ytelsen holder til det aller meste, men er man ute etter maksimal kraft for pengene, velger man noe annet.

Skjermen gir et godt bilde, og den fungerer også fint som et stort nettbrett. Totalt sett er Surface Book 2 en god pc til vanlige kontorprogrammer og nettbruk, men litt for svak for mer krevende oppgaver.

 

+ Utrolig lekker innkapsling

+ Fungerer fint som nettbrett

– For sløv med tanke på prisen

 

Laveste pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Surface Book 2 er en gedigen bærbar pc, men ytelsen lever ikke opp til den høye prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-7300U
Skjermkort
Intel HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB RAM
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13,5 tommer
Skjermoppløsning
3000 x 2000
USB-porter
1 x USB C, 2 x USB A 3.1
Nettverk
802.11ac
Mål
31,2 x 23,2 x 2,3 cm
Vekt
1,5 kg
Batteritid
17 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
2888,5
2D Mark
325,2
3D Mark
681,5
Memory Mark
1356,1
Disk Mark
5031,5
Benchmark (høyest er best)
1689,1