Den store, hurtigt opfattende museplade gør, at man slet ikke savner en mus til at betjene pc'en.

Microsoft Surface Laptop 4

Den flotte skjermen og den lynraske prosessoren gjør det til en fornøyelse å jobbe på Surface Laptop 4.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Microsoft
9.0

Skriver du mye på pc-en? Eller bruker du mesteparten av tiden til å surfe på Internett? Da er Microsoft Surface Laptop 4 kanskje noe for deg.

Skjermen på denne pc-en er nemlig utmerket til kontorarbeid. Bildekvaliteten er utrolig god, med et skarpt og veldig lyssterkt bilde. Formatet er ikke 16:9 som på tv-apparater og de fleste dataskjermer. Skjermen er i stedet formet i det høyere 3:2-formatet, som egner seg bedre til tekstdokumenter, lange nettsider og andre ting som er høye og smale. Derimot er den ikke særlig egnet til filmer, spill og annet bredt innhold.

Den andre store fordelen med den utgaven av Surface Laptop 4 som vi testet, er den lynraske prosessoren. Det er en av de beste fra Intel-konkurrenten AMD. Dessverre er den også, på samme måte som med kvalitetsskjermen, med på å presse opp prisen på pc-en.

Portene på sidene er ikke mange: På den ene siden er det bare plass til å sette inn strømkabelen, og på den andre finnes det bare en USB-port, en USB-C-port og en hodetelefoninngang. Laderen tar også mye plass. Den er smal og avlang, og den kobles til med et lite magnetisk klikk. Hvis noen snubler i kabelen, faller støpselet ut uten å skade verken kabelen eller datamaskinen. Det er utrolig praktisk.

 

Designen er ganske minimalistisk. Alt er holdt så enkelt og stilrent som mulig. Her finner du ingen fingeravtrykkleser eller synlige høyttalere. Strømknappen er også skjult. Den er plassert øverst på tastaturet mellom de andre tastene. Heldigvis har den fått en liten opphøyning, slik at den er litt lettere å finne hvis du sitter i omgivelser som ikke har så mye lys.

Tastaturet er for øvrig ikke blant de beste vi har testet, men det blir sjelden spesielt bra en datamaskin er så slank som denne. Til gjengjeld får du en stor og rask museplate, og du kan betjene datamaskinen ved å bevege fingrene over berøringsskjermen.

Når vi tar den høytytende prosessoren i betraktning så bråker ikke Surface Laptop 4 bemerkelsesverdig mye. Det er ikke noe som forstyrrer når dusitter å arbeider med datamaskinen.

Prisen er ganske høy for den modellen som vi lånte av Microsoft for å teste, men Surface Laptop 4 finnes i en rekke utgaver, og den billigste, som har en mindre skjerm på 13,5 tommer og en tregere prosessor, koster i underkant av 12 000 kroner.

 


+ Veldig flott skjerm

+ Ekstremt rask prosessor

– Få innganger

Conclusion

Den flotte skjermen og den lynraske prosessoren gjør det til en fornøyelse å jobbe på Surface Laptop 4.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 7 Surface Edition, 2.00 GHz
Skjermkort
AMD Radeon Graphics
Minne (RAM)
16 gigabytes
Lagringsplass
512 gigabytes SSD
Skjermstørrelse
15 tommer
Skjermoppløsning
2496 x 1664 pixels
USB-porter
3:2
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mål
34 x 24,4 x 1,45 cm
Vekt
1,54 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
18050
2D Mark
628
3D Mark
2547
Memory Mark
2255
Disk Mark
15313
Benchmark (høyest er best)
4598