Skærmen kan ikke slås meget længere op end her.

Microsoft Surface Laptop 5

Microsoft Surface Laptop 5 er en flott bærbar pc med en ytelse som ikke helt lever opp til prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Microsoft
8.8

Surface Laptop 5 er en av disse stilrene pc-ene du gjerne vil bli sett med når du tar den frem ute på byen. Lokket og bunnen til Surface Laptop 5 er pakket inn i børstet aluminium, og både skjøter og hengsler virker veldig robuste.

Den innebygde Windows Hello-funksjonen får deg til å føle deg velkommen, for den gjenkjenner raskt ansiktet ditt og logger på Windows når du setter deg foran det gode, innebygde nettkameraet.

Datamaskinen klarer vanlig kontorarbeid uten problemer, men ytelsen lever ikke helt opp til prisen. Det finnes ikke et eget grafikkort, og datamaskinen er ikke så godt egnet til verken spilling eller avansert videoredigering. Til gjengjeld var det ikke noe å utsette på den da vi så en film, surfet på nettet eller jobbet i et regneark.

Denne teksten ble skrevet på datamaskinens tastatur, og det gikk litt tregere enn på vårt vanlige mekaniske tastatur. Tastene på Surface Laptop 5 kan bare trykkes litt ned, og tastaturet fungerer best hvis du primært skriver med et par pekefingre i stedet for med alle ti fingrene. Tastene er godt opplyst nedenfra med hvitt lys, noe som er til god hjelp hvis du liker å se på tastene mens du skriver.

Du kan også betjene datamaskinen via berøringsskjermen. Det fungerer perfekt, fordi den reagerer nesten umiddelbart på fingerbevegelsene dine – det er bare litt synd at du ikke kan brette skjermen over på baksiden og bruke datamaskinen som et nettbrett. Museplaten er stor og fungerer godt. Hele platen kan brukes som en venstreklikknapp, med unntak av nedre høyre hjørnet, som gir et høyreklikk

Microsoft trekker selv frem datamaskinens innebygde mikrofoner som et ekstra pluss, men vi kunne ikke høre at de var noe mer enn gjennomsnittlige da vi brukte dem i en videosamtale på Google Meet.

Vi brukte Surface Laptop 5 på batteridrift i nesten halvannen arbeidsdag. Det er ganske bra gjort av en datamaskin der det ikke er plass til et stort batteri inne i det slanke kabinettet. Kabinettets tykkelse begrenser også antall tilkoblinger: Du får en gammeldags USB-A-port, en USB-C-port med Thunderbolt 4 for superraske filoverføringer og en kontakt til hodetelefoner. Men det er også alt du får. For på høyre side av datamaskinen sitter bare Microsofts gode ladekontakt med magnetfeste.


+ God berøringsskjerm

+ Lang batteritid

– Lever ikke opp til prisen

Conclusion

Microsoft Surface Laptop 5 er en flott bærbar pc med en ytelse som ikke
helt lever opp til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1255U
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
15"
Skjermoppløsning
2496 x 1664 pixels
USB-porter
1x USB-A, 1 x USB-C
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
15231
2D Mark
317
3D Mark
2696
Memory Mark
1437
Disk Mark
19187
Benchmark (høyest er best)
2889