Den berøringsfølsomme skærm inviterer til at bruge pc'en som en tablet, så det er lidt synd, at skærmen ikke kan vippes meget længere bagover end her.

Microsoft Surface Laptop Go 2

Surface Laptop Go 2 er en flott og solid bærbar pc, men de innvendige komponentene lever ikke helt opp til det gjennomførte ytre.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Microsoft
8.5

Microsofts Surface Laptop Go 2 er ikke den raskeste datamaskinen på markedet, men det er en svært velbygd pc med aluminium på både over- og undersiden. Alt virker solid og gjennomarbeidet, og det gode inntrykket fortsetter når du løfter opp skjermen og slår på datamaskinen.

Her møtes du av en flott og svært lyssterk skjerm som du kan bruke til å styre pc-en takket være den be-røringsfølsomme overflaten. Skjermen kan bare vippes opp i en vinkel på ca. 135 grader, til tross for at det ellers er vanlig å bruke en datamaskin av denne typen som nettbrett ved å vippe skjermen helt bak tastaturet.

Det er en svak forsinkelse når du beveger fingeren over skjermen og f.eks. ruller opp og ned på en lang nettside. Det betyr at opplevelsen av fingerkontrollen ikke er like umiddelbar som når du betjener en rask smart-telefon. Surface Laptop Go 2 kan nor-malt ikke holde helt følge med andre bærbare pc-er i samme prisklasse som vi har testet. Faktisk henger den litt etter både i prosessorens og minnets hastighet, og lagringsplassen imponerer heller ikke. Du betaler altså litt ekstra for den gode konstruksjonen og det kjente merket. På/av-knappen er en del av tastaturet, og knappen huser også fingeravtrykkleseren. Det er en god løsning at knappen ikke sitter helt oppe i hjørnet. I stedet sitter den rett ved siden av Delete-tasten, men fingeravtrykkleseren lyser sterkt når den er aktivert, slik at du enkelt kan finne den – også i mørket. Den er veldig raskt til å registrere fingeravtrykket ditt, og den sørger for at du blir logget på Windows.

Fn-tasten fungerer på samme måte som Caps Lock-tasten, slik at du bare kan trykke den ned, så er den aktivert til du trykker på den igjen. På den måten kan du selv velge om du vil bruke den øverste raden med taster, som de vanlige funksjonstastene fra F1 til F12, eller om du foretrekker å bruke tastene til for eksempel å styre lydinnstillingene på datamaskinen.

Surface Laptop Go 2 er en liten datamaskin med en skjerm på bare 12,4 tommer. Samtidig er pc-en slank, og kun med et svært sparsomt utvalg av tilkoblinger på sidene. Faktisk har den bare et par USB-porter og en hodetelefonkontakt på den ene siden. På den andre siden sitter bare den lange, tynne ladekontakten. Den har et magnetfeste, så det er veldig enkelt å sette inn og ta ut ladekabelen.

Datamaskinen er veldig stillegående selv når vifta går for fullt, og det meste av tiden kan det ikke høres noen lyder fra pc-en.

Surface Laptop Go 2 fås i mange konfigurasjoner, og du kan finne den ned til 40 prosent billigere enn den modellen vi har testet hvis du kan leve med blant annet mindre minne og en svakere prosessor.


+ Ladekontakt med magnetfeste

+ God skjerm

– Ikke så rask

Conclusion

Surface Laptop Go 2 er en flott og solid bærbar pc, men de innvendige komponentene lever ikke helt opp til det gjennomførte ytre.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Prosessor
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Skjermstørrelse
12,4"
Skjermoppløsning
1536 x 1024 pixels
USB-porter
1 x USB-C, 1 x USB 3.2
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
27,8 x 20,6 x 1,6 cm
Vekt
1,13 kg
Operativsystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
9622
2D Mark
298
3D Mark
2350
Memory Mark
2257
Disk Mark
12227
Benchmark (høyest er best)
2802