Skærmens dobbelthængsel fungerer virkelig godt.

Microsoft Surface Laptop Studio

Du må betale ekstra for designen i Microsoft Surface Laptop Studio, for ytelsen lever ikke helt opp til den høye prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Microsoft
8.5

Microsoft Surface Laptop Studio er en bærbar pc som utstråler kvalitet og sans for detaljer, men du må altså betale dyrt for fornøyelsen.

Selv om det er en rask datamaskin, lever ikke ytelsen helt opp til den høye prisen: Prosessoren er glimrende, men både grafikkortet og SSD-en presterer dårligere enn det vi har sett i noe rimeligere datamaskiner.

Kabinettet er elegant designet med rene linjer, og det eneste som virkelig skiller seg ut er skjermen. 

I tillegg til at den berøringsfølsomme skjermen leverer et flott bilde, er den montert på et nærmest genialt hengsel slik at skjermen kan vippes på to akser. Du kan legge skjermen helt ned på tastaturet hvis du vil forvandle datamaskinen til et Windows-­nettbrett, og du kan skyve skjermens underkant frem over tastaturet slik at skjermen står i en perfekt vinkel for å se en film eller vise en presentasjon. Hvis du trenger det, kan du til og med vippe opp skjermen slik at den heves og står vinkelrett på tastaturet i noen centimeters høyde.

Datamaskinens største problem er at den har et ganske nøkternt utvalg av porter, og du får bare to USB-C-porter, altså verken HDMI til en ekstern skjerm eller en USB-A-port til for eksempel en mus. Hvis du bruker utstyr som ikke er tilkoblet via USB-C, må du derfor ha med deg en adapter.

Vi brukte datamaskinen utelukkende på batteridrift under en hel arbeidsdag, og det var fortsatt strøm igjen på batteriet til et par timers arbeid neste dag. Ladingen av batteriet skjer ved å feste ladepluggen med et praktisk magnetfeste som løsner hvis du eller noen andre skulle være uheldig og snuble i ledningen.

Logg på Windows med ansiktet 

Surface Laptop Studio har et nettkamera med den spesielle teknologien som kreves for å kunne bruke Windows Hello. Det er en av de funksjonene som du raskt venner deg til å bruke i hverdagen. Når du slår på datamaskinen, gjenkjenner den ansiktet ditt umiddelbart, og du er i gang med å arbeide på få sekunder.

Vi testet datamaskinen sammen med Microsoft Slim Pen 2. Pennen kan du bruke til å skrive direkte på skjermen. Takket være innebygd vibrasjon, kan den stilles inn slik at den føles som en ekte penn når du beveger den over skjermen. Det var en mulighet og en funksjonalitet vi ikke visste at vi trengte, for det gir en utrolig god følelse når pennens skriblerier oppfattes av skjermen, i stedet for at pennen bare glir glatt over dataskjermens overflate.


+ Genialt skjermhengsel

+ Rask prosessor

– Få innganger

Conclusion

Du må betale ekstra for designen i Microsoft Surface Laptop Studio, for ytelsen lever ikke helt opp til den høye prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Prosessor
Intel Core i7-11370H, 3,3 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
14,4"
Skjermoppløsning
2400 x 1600 pixels
USB-porter
2 x USB-C
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
32,33 x 22,83 x 1,89 cm
Vekt
1,8 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
11213
2D Mark
301
3D Mark
6574
Memory Mark
2476
Disk Mark
15565
Benchmark (høyest er best)
3130