Pennen lar deg skrive på Surface Pro 4 som på et stykke papir.

Microsoft Surface Pro 4

Godt nettbrett med tastaturdeksel

av #Datamaskin #Microsoft
7.6

Microsoft Surface Pro er først og fremst et nettbrett, men når den kobles sammen med det medfølgende tastaturet, har den mange av de samme funksjonene som en vanlig bærbar Windows-pc.

Det gir selvfølgelig visse fordeler å ha to funksjoner i samme enhet, men det har også sine ulemper. Tastaturet er for eksempel langt fra på høyde med det man normalt finner i en bærbar pc. Tastene føles litt upresise, og de fleste vil nok oppleve at de skriver langsommere med Type Cover, som tastaturet heter.

Det store trekkplasteret er utvilsomt den gode og høyoppløste skjermen som er en fornøyelse å bruke. Berøringsfunksjonen reagerer raskt, og det følger med en penn hvis du skal drive med presisjonsarbeid eller vil ta notater for hånd. På baksiden av skjermen sitter det en stor plate til å vippe ut, slik at Surface Pro 4 kan stå på et bord. Det er svært praktisk, og maskinen står stødig og godt.

Hvis du noen gang har snublet i strømkabelen til den bærbare, vil du også sette pris på den magnetiske tilkoblingen av strømkontakten på siden av Surface Pro 4. Kontakten smetter på plass med et klikk, og er like lett å fjerne igjen. Derfor er det bare kabelen som går i gulvet hvis du snubler i den. Selve maskinen blir stående på bordet, og strømkontakten blir ikke skadet.

Det er sparsomt med tilkoblingsmuligheter på Surface Pro 4. Har du behov for å koble til mer enn én USB-enhet, trenger du altså en USB-hub med flere porter. Ytelsen er på høyde med bærbare pc-er i samme prisklasse, så om du velger en Surface Pro 4 i stedte for en vanlig bærbar, er et spørsmål om du også vil bruke den som nettbrett. Hvis ikke får du bærbare maskiner med bedre tastatur, flere tilkoblingsmuligheter og større skjerm til samme pris.

Konklusjon

Surface Pro 4 er et godt alternativ til en tradisjonell bærbar – hvis du også trenger et nettbrett fra tid til annen.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-6300U
Skjermkort
Intel Graphics 520
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
128 GB SDD
Skjermstørrelse
12,3 tommer
Skjermoppløsning
2732 x 1824 piksler
USB-porter
1 x USB 3.0
Tilkoblinger
Mini DisplayPort
Mål
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Vekt
1,1 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro
Benchmark (høyest er best)
2275,2