Test av Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Pro er en fantastisk 2-i-en-pc med høy ytelse og lang batteritid, men fungerer best som bærbar pc.

#Datamaskin #Microsoft
8.9

På samme måte som at mange regner Apple iPhone som selve referansen innen smarttelefoner, er det ange som bruker Microsoft Surface-maskiner som sammenligningsgrunnlag for 2-i-1-maskiner.

Det siste skuddet på stammen heter Surface Pro, der man kan velge mellom m3-, i5- og i7-prosessor, 8 eller 16 gigabyte minne og 256 og 512 GB SSD-lagring. Den kraftigste versjonen med i7-prosessor fås med SSD på opptil 1 TB.

Den nye Surface Pro føles som et profesjonelt verktøy i samme øyeblikk som man får den mellom hendene. De avrundede hjørnene, elegante ventilasjonsåpninger som er skjult i sidene, og den sølvfargede baksiden, er faktorer som bidrar til det eksklusive inntrykket.

På baksiden finner man også den utfellbare støtten. Den slås ut når man vil bruke Surface Pro som bærbar pc – og den kan felles ut slik at Surface blir nesten helt flat, hvis du vil bruke den med Surface Pen, som koster 999 kroner.

Når du skal bruke Surface som nettbrett, er det bare å felle inn støtten. Mekanismen har fungert silkemykt i løpet av den måneden vi har testet Surface Pro.

Kraftige komponenter

Vår test-Surface var utstyrt med i7-prosessor, men klarer du deg med mindre, fås den altså med m3- eller i5-prosessor. De har dessuten passiv kjøling og er derfor så godt som lydløse.

i7-modellen gir fra seg litt lyd når den belastes maksimalt, men langt mindre enn en konvensjonell bærbar pc. I tillegg er batteritiden på helt opptil 13,5 timer, hvis man ikke presser maskinen altfor hardt.

Den 12,3 tommer store trykkfølsomme skjermen er svært lyssterk. Lyden er overraskende god for en så slank konstruksjon, der høyttalerne er plassert på sidene av skjermen bak nesten usynlige åpninger.

Mer bærbar pc enn nettbrett

Surface Pro er fantastisk som bærbar; ikke fullt så overbevisende som nettbrett. Det skyldes utelukkende Windows 10 og Windows Store. Dels er Windows 10 fortsatt bedre som operativsystem på pc enn på nettbrett, også i nettbrettmodus.

Det gjør ikke saken bedre at utvalget av apper i Windows Store fortsatt er temmelig begrenset sammenlignet med Apple App Store og Google Play.

Priser og spesifikasjoner på Microsoft Surface Pro finner du her

+ Høy ytelse
+ Lang batteritid
– Dyr
– Tastatur og penn kjøpes separat

Konklusjon

Surface Pro er den beste 2-i-en-pc på dagens marked, men kan kun anbefales hvis du primært er ute etter en tradisjonell bærbar pc.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Type
2-i-1
Prosessor
i7
Skjermkort
Intel Iris Plus Graphics 640
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
12,3" PixelSense-skjerm,
Skjermoppløsning
2736 x 1824 (3:2)
USB-porter
USB 3.0,
Tilkoblinger
microSDXC-kortleser, 3,5 mm lydutgang, Mini DisplayPort
Nettverk
802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1
Mål
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Vekt
0,78 kg
Batteritid
13,5 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10