Farven i hver enkelt tast kan styres separat.

MSI Alpha 15 A3DDK-013NE

MSI Alpha er en fristende pc til prisen. Det er bare viftestøyen som trekker litt ned.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
8.4

Det industrielle formspråket og de mange visuelle detaljene får denne bærbare fra MSI til å se mye dyrere ut enn den faktisk er. Det er en overraskende kraftfull pc til en fristende pris.

Sett i profil er MSI Alpha 15 nærmest trekantet. Den bakerste delen er mye tykkere enn den fremre, noe som først og fremst skyldes det ganske ekstreme kjølesystemet, som også er maskinens eneste virkelige svakhet. Bak de store ventilasjonsåpningene på siden finnes det nemlig noen ganske høylytte kjølevifter som sender ut varm luft i en jevn strøm. Du kan justere ned ytelsen med et forhåndsinstallert program, men man vil jo helst ha maksimal kraft, og prisen for det er et ganske høyt støynivå.

Alpha 15 leverer god ytelse for pengene, og maskinen kan brukes til det meste. Den har nemlig også et potent skjermkort for folk som liker å spille. Ryzen-prosessoren fra AMD er omtrent like rask som en i5-prosessor fra Intel, altså god mellomklasse.

MSI 15 Alpha har også et par ess i ermet hvis du er av typen som ofte sitter i tusmørke og jobber med pc-en. Det ene er USB-porter med innvendig, rød belysning. Det er en praktisk detalj vi gjerne hadde sett i flere pc-er. Det andre er et vellykket tastatur med separat belysning i hver tast. Det betyr at du kan lage flotte lysmønstre på tastaturet, eller enda bedre; få de hurtigtastene du bruker i et bestemt program til å lyse i en annen farge enn de øvrige. Tastaturet er utviklet i samarbeid med den velkjente tilbehørsprodusenten SteelSeries.

Skjermen er ikke berøringsfølsom, men den er skarp og lyssterk, og den matte overflaten er behagelig fri for reflekser fra lamper og annet lys i omgivelsene.

MSI Alpha er ingen lett pc, og den egner seg best for en mer eller mindre permanent plassering. Hvis det er nettopp en slik maskin du er på jakt etter, får du imidlertid mye for pengene.


+ God ytelse til prisen

+ Godt tastatur

– Støyende vifter

 

Konklusjon

MSI Alpha er en fristende pc til prisen. Det er bare viftestøyen som trekker litt ned.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 7, 3750H
Skjermkort
AMD Radeon RX 5500M
Minne (RAM)
16 gigabyte
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
1 x USB 2.0, 3 x USB 3.1, 1 x USB C 3.1
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon, kabelnettverk (Ethernet)
Nettverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mål
35,77 x 24,8 x 2,75 cm
Vekt
2,3 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
9137
2D Mark
341
3D Mark
3012
Memory Mark
2023
Disk Mark
12511
Benchmark (høyest er best)
3014