Kabinettet er meget stort.

MSI Codex XE Plus 9SC-298EU

Denne MSI-maskinen er ikke bare rask – den er også godt skrudd sammen og lett å oppgradere, hvis du skulle få lyst til det.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #MSI
9.1

Når de store pc-produsentene lager stasjonære maskiner, skjer det gjerne etter omtrent de samme prinsippene som med en bærbar pc: Alt settes sammen, noen ganger sågar med lim, slik at det er svært vanskelig for oss brukere å bytte noe som helst. Slik er det heldigvis ikke med Codex XE-maskinen fra MSI.

Hvis du fjerner et par skruer og åpner det svarte kabinettet, ser du innmaten i en tradisjonell stasjonær pc. Her er det rikelig med plass til både flere harddisker og mer ram, og selv om skjermkortet legger beslag på to PCI Express-spor, er det fortsatt fire ledige plasser som gjør det lett å utvide maskinen med ekstrautstyr.

Strømkablene, som i en del maskiner kan se ut som de er kastet tilfeldig på plass,  er pertentlig buntet sammen med strips som er lette å klippe opp hvis du får behov for å bytte ut noen av komponentene. Dette er altså en pc som er bygd for å holde i mange år. Det er nemlig lett å oppgradere eller bytte ut defekte komponenter når det måtte være ønskelig.

Maskinen er forholdsvis støysvak. Det eneste man virkelig hører, er den ene viften på skjermkortet, og den gir først og fremst lyd fra seg under kraftig belastning. Toppen av kabinettet er godt ventilert med mange luftehull.

MSI Codex XE er ekstremt rask. Det gjelder spesielt SSD-lagringen, men det er litt irriterende at den ikke har fått selskap av en god gammeldags snurredisk med mengder av plass. SSD-lagringen på 512 gigabyte er litt i underkant i 2020. Hvis du for eksempel har store mengder bilder og video eller spiller dataspill, blir du nødt til å kjøpe og installere en ekstra harddisk i en av de ledige plassene.

 

Fås kjøpt fra:

www.elkjop.no

 


+ Lett å oppgradere

+ Svært rask SSD

– For lite lagringsplass

Konklusjon

Denne MSI-maskinen er ikke bare rask – den er også godt skrudd sammen og lett å oppgradere, hvis du skulle få lyst til det.

Spesifikasjoner

Merke
MSI
Type
Stasjonær pc
Prosessor
Intel Core i5-9600K, 3,7 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 2060 Aero, 8 GB
Minne (RAM)
16 gigabyte DDR4
Lagringsplass
512 gigabyte SSD (m.2)
USB-porter
2 x USB 2.0, 6 x USB 3.0, 2 x USB C 3.1
Tilkoblinger
eSATA, PS/2
Mål
49,4 x 46,1 x 19,5 cm
Vekt
10,3 kg
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
14036
2D Mark
1027
3D Mark
13738
Memory Mark
3257
Disk Mark
23619
Benchmark (høyest er best)
6995